Duch 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 Dwóch moich znajomych nie może wogóle uzyskać połączenia z serwerami w The Planet (i stroną tej serwerowni). Ja nie mam problemów (z Futuro), ale również traceroute z The Planet do InternetDSL leży na OpenTransit. Z InternetDSL do The Planet leży po war-ru2.tpnet.pl ( 213.25.2.28 ) - w Warszawie. Ktoś wie coś więcej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 Wlasnie mialem zadac to samo pytanie. Mam neo+ i polaczyc sie z czymkolwiek w theplanet nie mam szans. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartos 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 lacze w Waszyngtonie padlo i The Planet jest nie widoczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość McN Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 oj to the planet... najpierw awaria u nich a teraz przed nimi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 Otworzcie w Orbicie tickety, aby przekierowali trafic do 83.29.* na lacze w Above.net ... wyglada na to, ze problem jest, gdy pakiety ida przez ich lacze w Global Crossing - wtedy wszystko idzie przez OpenTransit, gdzie jest problem. Jesli by puscili przez Above.net, to wtedy pakiety ida przez Telie... ja juz ticket otworzylem i czekam na ich reakcje, ale przydaloby sie, aby wiecej osob wyslalo im w ticketach traceroute'y z TPSA do nich i napisalo o problemie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PeterSim 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 To już 2 raz w tym miesiącu coś się dzieje z the planet. Ja mam łącze na tepsie i też mi nic z the planet/servermatrix nie działa. [dla chcących wejść na strony na serwach w TP/SM wyjściem jest proxy np 193.219.28.144 = w3cache1.icm.edu.pl przez które TP/SM jest widoczne] Ciekawe jak długo tym razem to potrwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 problem nie jest w The Planet, ale w TPSA/France Telecom/OpenTransit Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 Neostrada to jakos od 83.20. do 83.31. a nie wiem jak inne ip tpsowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 Czlowiek z Layeredtecha skierowal mnie do odpowiedniej osoby w theplanecie a ten powiedzial ze oni nic nie sa w stanie na chwile obecna zrobic. Powiedzial ze mam sie skontaktowac z moim ISP (czyli TP) Proowalem z kilku miejsc sprawdzic trase i widze ze jak jakis ISP ma wyjscie przez telia.net lub opentransit to do theplanet sie nie dostanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
barteq 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 12 as-0-0.bbr2.Washington1.Level3.net (4.68.128.102) 175.197 ms 173.512 ms 159.091 ms 13 * * * 13 * * * 14 * * * itd. Jednak Waszyngton. A opentransit tylko pogarsza sprawę. Łącze Exatel - wszystko ok, Futuro - ok, neo+ - jak wyżej, InternetDSL - to samo, PolpakT - j.w., SDI - j.w Do tego na łączach TP coś się sypie przed routerem do-war-tr3.tptransit.pl Ogólnie katastrofa większości firm hostingowych... Czas migrować do Europy. @fik: Futuro ma łącza Telii. Ping jest ok, routing też. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 DZIALA!!! 19:28 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 a ja, widzac temat watku, pomyslalem, ze TePsa zabralo sie za ciecie ruchu pzdr. Wysłany Pon Kwi 25, 2005 7:32 pm: Do tego na łączach TP coś się sypie przed routerem do-war-tr3.tptransit.pl Mozesz rozwinac? pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
barteq 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 Mozesz rozwinac? Oczywiście. Teraz zobaczyłem, że takie coś dzieje się tylko z jednego shella. 3 z.kat_ar4.do.kat_r2.tpnet.pl (213.25.12.212) 18.940 ms 20.892 ms 18.980 ms 4 * * * 5 do-war-tr3.tptransit.pl (195.149.232.133) 25.029 ms 24.914 ms 23.969 ms Routerek olewa sobie odpowiadanie na pakiety... Może to jest normalne. Więc póki co więcej nie mówię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 ja, widzac temat watku, pomyslalem, ze TePsa zabralo sie za ciecie ruchu tylko, ze blokujac calkowicie dostep do ThePlanet zablokowali by jakies 20 tys. serwerow, a to juz spora czesc amerykanskiego internetu Moze niech najlepiej wylacza lacze do Telii i OpenTransit.. wtedy bedziemy mieli baaardzo duzy intranet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 Routerek olewa sobie odpowiadanie na pakiety... Może to jest normalne. Więc póki co więcej nie mówię. Bo to jest normalne. Ruter nie musi odpowiadac na icmp. Na trasie z Gdanska do Wawy jest to samo. Tylko, ze blokujac calkowicie dostep do ThePlanet zablokowali by jakies 20 tys. serwerow, a to juz spora czesc amerykanskiego internetu Mysle, ze wiekszy numer TePsa zrobila "wylaczajac" sieci akademickie. Ale w sumie TePsa faktycznie nigdy nie przejmowala sie klientami. A jesli chodzi o przyciecie TP i innych DC na zachodzie - to nie byl by to taki glupi pomysl. Wieksze firmy przeniosly by sie do Polski i podniosly ceny, a krzaczorki zostaly by skoszone pzdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 A jesli chodzi o przyciecie TP i innych DC na zachodzie - to nie byl by to taki glupi pomysl. Wieksze firmy przeniosly by sie do Polski i podniosly ceny, a krzaczorki zostaly by skoszone I zaczęłyby świadczyć "taaaaaaakieee" usługi na IDSlu TPSy w klasie kont "home" i BDI 512 kbps w klasie kont "biznes", jak to pare firemek się już bawi.. To ja jednak wole, żeby zostały w USA i świadczyly usługi na akceptowalnym poziomie :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maq 73 Zgłoś post Napisano Kwiecień 25, 2005 I w takich przypadkach mam kolejny dowód dla którego nie mam (i nie chcę mieć) łącza w TP :] U mnie w TkTelekom ruch idzie przez Level3 i problemów nie ma :] Ale z blokadą sieci przez TP to jest paranoja, niedość że blokują ruch polski przez zagranicze, to blokują jeszcze sam zagraniczny ruch ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach