progo 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Witam. Szukalem vps jednak i bardzo mnie zadowoliłaby oferta HE XXL. Ale niestety nie mają możliwości płacenia przelewem, czyli nie będę mógł odliczyć koszt serwera. Więc zainteresowałem się serwerami dedykowanymi. Najlepiej żeby serwer stał w Polsce lub Niemczech, koniecznie dobre pingi do gry, nie tylko dla graczy z polski (1 serwer 30 slotów, tactical ops 3.4 nie jest to gra która dużo zabiera, chyba modyfikacja UT, opiera się na tej grze). Dysk twardy jest mi obojętny, tylko żeby był w miarę szybko (jakieś 80GB wystarczy) Ram żeby był z 1GB. Procesor żeby był jakiś dobry. Na serwerze chce mieć 1 serwer gier+kilkanaście stron pewnie. Firma musi być pewna, co do łącza to chyba 5-10MBit wystarczy(SLA), albo jeżeli to byłby dobry wybór to bez SLA(jeżeli możliwe). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 livenet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progo 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 livenet.pl Jak narazie interesuje mnie: 1. Livenet.pl 2. serwerydedykowane.eu 3. host1.pl Jaka jest tam obsługa klienta, czy host1 jest w polskim DC lub niemieckim? Czy są częste pady itd.? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 3. host1.plJaka jest tam obsługa klienta, czy host1 jest w polskim DC lub niemieckim? Czy są częste pady itd.? host2.pl to chyba jak dobrze pamiętam server4u.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 host1.pl tylko niemcy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progo 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Mam takie wsumie ostatnie pytanie jak jest z livenet.pl raz opinie są dobre, raz złe np. forum webhelp, tutaj zaraz przeczytam ? Minał w sumie rok więc pewnie się już poprawiło wszystko? I czy w cenę jest już wliczony DA(direct admin)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2007 ta.. wliczony.. oraz ich managed... a jak chciałem bez to nie ma takiej opcji ... ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
progo 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2007 Jak to nie ma bez, przecież to serwer dedykowany... I ja czyli admin był miał root'a przecież... A jak z jakością obsługi klienta i serwera? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2007 nie wiem jak u nich sprawa dokładnie z managed... poślij maila i zapytaj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2007 Słyszałem że ich nowa serwerownia jest na poziomie i jakość się poprawiła Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach