Emil 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Witam Mam na sprzedania połowe serwera dedykowanego a dokładnie 120GB + 1000GB transfer /mc Będzie to konto w postaci reseller. Nie jestem zadna firma, serwer sluzy do celow prywatnych. Intel Intel Pentium IV 2X 3,2 2GB ramu przepustowość 100mb/s serwerownia Niemcy Cena to 220zł miesiąc - czyli połowa ceny jaka place za serwer. Kontakt GG: 2564398 Mail: emilsiwy@interia.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 reseller za połowę oryginalnej ceny dedyka? Jajca sobie robisz nie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 @Linux Ty umiesz napisać jakąś inną odpowiedź niż tylko szydzenie z innych? Jeśli to jest reseller to ja rozumiem, że kwestię konfiguracji @Emil bierze na siebie. Dostajesz więc coś jakby serwer managed a te jak wiadomo są droższe niż root serwery. Może więc komuś podobać się taka opcja (zakładając, że Emil jest dobrym adminem...). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 A jakiś panel do tego i na jakim sofcie to jest, co na tym trzymasz i jak zamierzasz podzielić procesor i ram. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Panel: Direct Admin PL "co na tym trzymasz" Trzymam swoje strony. "i jak zamierzasz podzielić procesor i ram" Powyższe pytanie swiadczy o twojej inteligencji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Panel: Direct Admin PL "co na tym trzymasz" Trzymam swoje strony. Jaki load aktualnie generuję Twoje strony? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 "i jak zamierzasz podzielić procesor i ram" Powyższe pytanie swiadczy o twojej inteligencji. Z Twojej odpowiedzi wynika, że Tomi ma na pewno większą wiedzę na ten temat niż Ty... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 pleple, rotfl - pomyśl logicznie zanim coś napiszesz. Konto reseller za połowę kosztów dedyka? Zastanów się czy to się opłaca dla normalnego kupującego. Jak to był by vps to bym się zastanowił bo mam roota i jakąś gwarancje. P.S I nie proszę mów że szydzę z Ciebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 pleple, rotfl - pomyśl logicznie zanim coś napiszesz. Konto reseller za połowę kosztów dedyka? Zastanów się czy to się opłaca dla normalnego kupującego. Jak to był by vps to bym się zastanowił bo mam roota i jakąś gwarancje. P.S I nie proszę mów że szydzę z Ciebie pfffffff.... (pepsi na monitorze ... ;/ ) linux teraz do***** do pieca ... ;f Znajdź mi jakiegoś innego resellera w tej cenie z parametrami: "120GB + 1000GB transfer /mc " Mam na sprzedania połowe serwera dedykowanego a dokładnie Czy wg. tego co napisał autor tematu, wynika że możesz wykorzystać 50/50 % tego otóż dedyka.. (i nie musisz się martwić o konfiguracje !! ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 No właśnie, 220zł to się średnio za administrację płaci. Inna kwestia to to czy Emil zna się aż tak dobrze na administracji, bo tego nie wiemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 "Jaki load aktualnie generuję Twoje strony?" Load 1-3. Aktualnie Load Average 1.86, 2.35, 3.02 Jeżeli chodzi o administrację to oczywiście jest zapewniona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 pleple, rotfl - pomyśl logicznie zanim coś napiszesz. [...] P.S I nie proszę mów że szydzę z Ciebie Ok, myślałem, że zrozumiesz ale jak widać nie bardzo.. Load 1-3. Aktualnie Load Average 1.86, 2.35, 3.02 Dość wysoki load, wygląda na to, że dość sporo zasobów zjada Twoja strona.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Na serwerze jest aktualnie około 100 Kont z tego 82 mojego kolegi ktory sie wynosi z serwera dziś w nocy bo kupił własnego dedyka. Load 1-3 to standard. No chyba ze Pan mysli ze mam strony w HTML i kazda z nich zajmuje po 1MB a transfer calego serwera to 10GB na miesiac... Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 dokładnie ... zwłaszcza że patrzy się raczej bardziej na ten ostatni load :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gość8 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2007 @Linux Ty umiesz napisać jakąś inną odpowiedź niż tylko szydzenie z innych? Nie jesteś jedynym, który to zauważył. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach