xxxkowal 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 Witam Mam taki problem który raczej nie umiem opisac, dam przykład : ) chodzi o to : gdy wpisze adres www.underfly.net ma sie pojawic mój server na hostingu www.costam.jakis hosting.pl Ale jak można zrobic aby po wpisaniu www.underfly.net byly docelowe linki np. do podstrony chodzxi o takie cos : www.underfly.net/viewpage.php/?x=blabla-zaza ale jest inaczej cały czas pisze www.underfly.net nie zaleznie gdzie wejde czy to na forum czy do galerii ; / Proszę o pomoc : ) edit: tak samo ja ma webhostingtalk.pl ; ) ten temat ma http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=9889 a u mnie bybylo www.underfly.net chociaz ze jestem na forum w temacie ; / edit2: a i jak ustawic favicon ?? bo na normalnym serverze czyli www.underfly.neteasy.pl jest ale jak wpisze www.underfly.net to nie ; / Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 Skonfigurowałeś domenę używając redirecta w OVH, a nie przepiałeś jej na DNSy hostingu stąd ta ramka i cuda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxxkowal 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 akurat w sprawie domeny jestem zielony xD. Czyli mam stworzyc nowy DNS podajac informace z hostingu neteasy tylko problem w tym ze ja nie wiem co i jak ;/. Pomoze ktos ? lub na PM :> edit: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 Dodajesz domenę w panelu administracyjnym, a potem w OVH zmieniasz dnsy na te które otrzymałeś w mailu aktywacyjnym swojego konta. A tak na przyszłość to mamy BOK : ). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxxkowal 0 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 ten dns mam zmienic w panleu adm. neteasy ?? czy w ovh ? edit:extra i co dalej ; / miał ktos domene lub ma ktos w ovh ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 DNS'y zmieniasz u rejestratora domeny czyli w Twoim przypadku OVH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxxkowal 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2007 mam pytanie co ktoś ma domene na ovh.pl ?? ustawiłem dns dobrze, przekierowanie tez a po wpisaniu www.underfly.net nic nie ma .... jeszcze jedno zmieniłem tutaj wartosc A ale wartości NS nie da sie .... a trzeba ?? (dział ten nazywa się "Strefa DNS") ps. bok od ovh nie odpowiada juz 2 dnia ... żenada @down nie wiedziałem xd edit: jakby co hosting mam w neteasy.pl ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2007 bok nie pracuje w weekendy ;f Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xxxkowal 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2007 EDYT: Ok domena działa, ale jednego nie rozumiem.... Czemu gdy wpisze adres www.mojanazwa.net ładuje się z 2x-3x wolniej niz po wpisaniu www.mojastrona.neteasy.pl ???? ..... edit: jedna to była moja podświadomość ; P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2007 Aż takiej rożnicy w ładowaniu/łączeniu się strony nie powinno być :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach