ksk 67 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2007 Próbowałem sobie dodać domene do Virtual host i wszystko ładnie pięknie dodałem działało tak jak chciałem . Spoko usune teraz co dodałem niech działa jak działało to teraz mi wywala [warn] NameVirtualHost localhost:0 has no VirtualHosts Plik sites-available <virtualhost>NameVirtualHost localhost ServerAdmin webmaster@localhost DocumentRoot /var/www/ <Directory /> Options FollowSymLinks AllowOverride None </Directory> <Directory /var/www/> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride None Order allow,deny allow from all # This directive allows us to have apache2's default start page # in /apache2-default/, but still have / go to the right place RedirectMatch ^/$ /apache2-default/ </Directory> ScriptAlias /cgi-bin/ /usr/lib/cgi-bin/ <Directory "/usr/lib/cgi-bin"> AllowOverride None Options ExecCGI -MultiViews +SymLinksIfOwnerMatch Order allow,deny Allow from all </Directory> ErrorLog /var/log/apache2/error.log # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog /var/log/apache2/access.log combined ServerSignature On Alias /doc/ "/usr/share/doc/" <Directory "/usr/share/doc/"> Options Indexes MultiViews FollowSymLinks AllowOverride None Order deny,allow Deny from all Allow from 127.0.0.0/255.0.0.0 ::1/128 </Directory> </VirtualHost> Może mi ktoś pomoże i doradzi ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2007 Czy w dokumentacji nie jest napisane, że deklaracja vhost'a ma wyglądać: NameVirtualHost *:80... .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2007 Hmmm nie działa :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2007 Komunikat błędu jasno mówi, że źle zadeklarowany jest vhost... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 Ten komunikat to jedynie ostrzeżenie, nie powinnien wpływać na to czy Apache startuje czy nie. Zajrzyj do error loga - tam będziesz miał ew. info dlaczego Apache Ci leży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach