BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2007 http://glebol.wrzuta.pl/audio/hzn3D4zDo0/virtual_barbershop - masakra !! Demonstracja wirtualnego dźwięku 3D w salonie fryzjerskim.Instrukcja odsłuchu: - TYLKO w słuchawkach! (z głośników nie ma w ogóle tego efektu) - w zamkniętym pomieszczeniu, w ciszy - zamknąć oczy (dla polepszenia wrażenia przestrzenności) ...miłego słuchania! Myślałem, że mi ucho przytnie, jak tego słuchałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krzychu105 0 Zgłoś post Napisano Październik 20, 2007 za***isty efekt... Jestem pod wrażeniem. Podczas słuchania tego człowiek sie samoczynnie obraca i ma wrażenie jakby ktoś za tobą stał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2007 WoW Nieźle Prawie jak w kinie lol! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Październik 21, 2007 Linux a ja bym powiedział, że jak u fryzjera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2007 Wg. mnie w kinie nawet nie ma tak idealnego dźwięku przestrzennego, jaki został tutaj zaprezentowany. Mam jeszcze kilka innych takich utworów, ale nie są tak rewelacyjne jak ten. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2007 W kinie jest parę głośników dookoła sali ale widzowie są rozsiani na dużej przestrzeni. Nie da się więc aż tak "spersonalizować" dźwięku jak na słuchawkach. Jeśli taki efekt miałbyś usłyszeć w kinie to każdy musiałby mieć swoje słuchawki. Swoją drogą już od dawna myślałem, że nie byłoby to takie głupie - każdy mógłby wypożyczać przed wejściem a później przy wychodzeniu oddawał co pozwoliłoby uchronić je przed dewastacją. Rozwiązałoby to problem z głośnymi "sąsiadami" oraz z brakiem miejsc w centralnej części sali (a przynajmniej problemy z dźwiękiem przez to występujące). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach