Adrian Mazurek 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 Wydaje się że nie tylko ja mam z tym problem , nie pinguje, strona hekko.pl również nie działa. Ktoś jest jeszcze ze mną ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Godzio 12 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 Mnie także nie działa, niby się ładuje ale można czekać i czekać i się nie załaduje, po chwili ' Błąd wczytywania strony ' Ale dziwne żeby działało skoro stronka ovh nawet nie wchodzi ; ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 Tak, potwierdzam - no ale to niestety (albo raczej stety) nie Nasza wina Więc to powinno być raczej ovh is down.. Dobrze, że OVH nie ma częstych padów. IMHO temat do usunięcia - z Nami to ma mało wspólnego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sug83 14 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2007 Jak dla mnie to ma wiele Skoro tam macie ulokowane serwery to odczuwają to wasi klienci. To co mówicie klientom jak pojawia się taki problem? "Przepraszamy, jest awaria ale to nie nasza wina?" Przecież klientów nie obchodzi problem z routingiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2007 A co mamy mówić, prawdę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2007 Jak dla mnie to ma wiele Skoro tam macie ulokowane serwery to odczuwają to wasi klienci. To co mówicie klientom jak pojawia się taki problem? "Przepraszamy, jest awaria ale to nie nasza wina?" Przecież klientów nie obchodzi problem z routingiem. hmm... z tego co pamiętam ( a nie chce mi się wchodzić na ich www.) to hekko.pl gwarantuje chyba 99,5 % uptime... więc dla mnie temat skończony.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Październik 25, 2007 Jak najbardziej tak. W najbliższym czasie stworzymy politykę dot. awarii i wynagradzania użytkowników za wszelkie przerwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 no dokładnie każda prawdziwa firma hostingowa gwarantuje "jakiś tam" uptime. I na przykład tak jak każdy z nas wie, że jeżeli nie spadnie ten uptime poniżej to firma "wynagradza" te straty.... :-) Więc nie ma co tu płakać.. "Wynagrodzenie" tego padu serwera czy też nawet połączenia w tym przypadku: Polska > Francja. To zależy od firmy no np: dajmy że chyba 2 miesiące temu był "jakiś tam" pad serwera czy też trasy pakietów w neteasy.pl chyba jakieś 2-3 h. To dostaliśmy "wynagrodzenie" w postaci 3 dni gratis (dużo ?? nie dużo ?? Myślę że wystarczająco :-) ) i nie ma co wg. mnie narzekać. A po drugie wg. mnie to jak pisze hekko chyba nie da rady zrobić "dobrego i optymalnego" jakiegoś wynagradzania za przerwy w działaniu shared hostingu :-) Bo powiedzmy że np: hekko wyznaczy sobie, że za pad serwerów jego będą nst. "wynagrodzenia": do 2h - 2 dni gratis 2h-3h - 4 dni gratis itd. A jak będzie jakoś "nie standardowo" ??? To co wtedy ?? Jak go nie będzie w "zestawie" No chyba że obierzemy sobie inną jakąś politykę :-) Powiedzmy: czas padu serwera x 10 = "wynagrodzenie" czy też inaczej :-) To wtedy zawsze można stosować tę akurat propozycję. No ale to moje tylko skromne gdybania nieznającej się na niczym osoby .... :) pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Gwarantuję, że wszyscy będą zadowoleni z polityki którą wprowadzimy.. I na pewno nie będzie się kończyła na 2-3 godzinach, chociaż to i tak dużo edit: od dziś podstawowa polityka jakości jest już dostępna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sug83 14 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2007 Użytkownicy najbardziej zadowoleni to Ci którzy nigdy nie będą musieli skorzystać z polityki jakości i gratisów. Swoją drogą, jak będziesz względnie pilnował tak jak masternet kogo bierzesz na hosting to bedzie ok. Wtedy jedyną większą przerwą powinien być 'atak ddos' tak jak u Prezydenta 'choroba filipińska' Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no-more-krzak 0 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2007 No i nie dziala ovh.com chodzi bez problemow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2007 No i nie dziala ovh.com chodzi bez problemow. Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2007 http://hekko.pl/ < mi śmiga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Matjas 2 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2007 No i hekko leży, pierwszy raz w Polsce EDIT: Już ożyło wszystko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
no-more-krzak 0 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2007 a na http://host-tracker.com/site-uptime-stats/444689/lvuc/ jest opisy4u.com Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2007 hmmmm... z strony hekko.pl 12 listopada 2007 Od dnia dzisiejszego konta na serwerach w POLSCE! ........... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2007 a na http://host-tracker.com/site-uptime-stats/444689/lvuc/ jest opisy4u.com Jest to zrobione specjalnie, nie monitoruję strony hekko.pl tylko stronę kliencką bo tak i koniec. Nie będę się rozwodził czemu to zrobiłem Przynajmniej przez najbliższy czas tak będzie.. hmmmm... z strony hekko.pl 12 listopada 2007 Od dnia dzisiejszego konta na serwerach w POLSCE! ........... Noo nawet już było w innym dziale o tym. Ale tak czy inaczej tu gafę walnąłem. Dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach