M@X 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 Witam. Przejąłem właśnie stronke która znajduje się na serwerach NetArtu. Posadam dostęp do Active.admina i mam mały problem. Na stronce jest zainstalowany cms TYPO3.. jest też pare katalogów testowych co jak sądze były to testy prz instalowaniu TYPO3. Wygląda to następująco: typo3_src-3.8.1 typo3_src-4.0.0 typo3_src-4.0.1 itd... z tego co widze po wpisaniu adresu www czyta strone z jednego z nich... Teraz mój problem, poprzez strone www nie moge wejść do żadnego z tych katalogów... nawet gdy tworze własny katalog i index.php to poprzez www nie chce tam wejść... Wydaje mi sie że gdzies w activ.adminie jest cos ustawione. Co to moze byc ? jakas blokada na widoczność innych katalogów... a może niemam dostępu jesczze do czegoś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 A dokumentacje aktiv Serwera czytałeś? Przecież ona nie jest napisana dla zasady tylko żeby pomóc. Raczej nic nie jest zablokowane. Sprawdź CHMODy i przeglądnij pliki .htaccess, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
M@X 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 przeczytałem cała pomoc activ.admina przejżałem wszystkie linki i nigdzie nic nie widze na temat dostępu do katalogów w .htaccess też nic nie ma .... a do CHMODów jak sie dostać ? w sumie mam na serwerze dziwny katalog "cmd" i tam jest pare plików: bzip2, chmod, cp, gzip, ln, mkdir, mv, rm, rmdir, tar... Ale w jaki sposób je otworzyć ? notatnikiem ani innym programem nie idzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 Wygląda to następująco:typo3_src-3.8.1 typo3_src-4.0.0 typo3_src-4.0.1 itd... z tego co widze po wpisaniu adresu www czyta strone z jednego z nich... Teraz mój problem, poprzez strone www nie moge wejść do żadnego z tych katalogów... A jaki masz błąd? 404 - sprawdź na jaki katalog przekierowana jest domena przez którą chcesz wyświetlić zawartość katalogu. Jeżeli przekierowana jest na katalog np. typo3_src-4.0.1 to nie dostaniesz się do katalogów typo3_src-3.8.1 i typo3_src-4.0.0 jeżeli są na tym samym poziomie. Spróbuj przez domenę główną serwera i podaj poprawną scieżkę do katalogu. 403 - włącz listowanie zawartości katalogu albo zmień uprawnienia. Jak to zrobić jest w ichniej pomocy. a do CHMODów jak sie dostać ? Nie ma czegoś takiego jak CHMODy - są uprawnienia do plików (tak, czepiam się w sumie mam na serwerze dziwny katalog "cmd" i tam jest pare plików: bzip2, chmod, cp, gzip, ln, mkdir, mv, rm, rmdir, tar...Ale w jaki sposób je otworzyć ? notatnikiem ani innym programem nie idzie... To są pliki binarne, nie otworzysz tego. Jak nie wiesz co się z tym robi to skasuj. A w ogóle to w nazwie w BOKu siedzi sporo osób i czeka, żeby Ci pomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach