alien 345 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 No tak, ale pamietaj, ze ta sama maszyna, gdy w srodku dnia idzie na 100%, w nocy bedzie dzialac w 5% swoich mocy. W KEI zrobili analize i wyszlo im, ze srednio na dobe te 25% daje pewnosc, ze w szczycie nie braknie mocy. Ja wierze w te analizy :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 Bo jesteś podkupiony Na serio to mają chyba rację bo przecież to uśrednione zużycie na dobę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2007 Podkupiony lub nie, zasadniczo nie mam zadnego interesu w promowaniu KEIa, wprost przeciwnie ;-). Ale obiektywnie wspieram to co generalnie dobre :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2007 Ale czy te 25% to nie jest stosunkowo mało? Myślałem, że ok nie zarzynać maszyny itd. ale żeby nawet tych 50% nie wyciągać? To jest w sam raz (mam dostęp do szczegółowych statystyk obciążenia serwerów hostingowych), zazwyczaj jest właśnie tak, że na serwerze obciążonym średnio w 25%, w średnie obciążenie oscyluje w granicach 50% (w szczycie szczytów nawet więcej), a peaki oczywiście potrafią być znacznie, więc te niecałe 50% w szczycie jest rozsądnym marginesem, żeby szansa na chwilowe przeciążenie serwera nie była duża. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
schranzz 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2007 omgggg te phpbb by przemo to przegięcie wacka ... wiessza sie... chyba czas pomyslec o mybb albo smf... jak myslicie ktore rozwiazanie najlepsze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2007 MyBB odpada, themy przechowywane w bazie danych? Przegięcie :/. SMF o wiele lepsze i wydajniejsze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Październik 15, 2007 MyBB odpada, themy przechowywane w bazie danych? Fakt to go dyskwalifikuje. Ile ja sie naszukałem tych motywów a one siedziały w SQLu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DamYan 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2007 Fakt to go dyskwalifikuje. Ile ja sie naszukałem tych motywów a one siedziały w SQLu Proponuję nieco poczytać o MyBB http://mybbgames.com/2007/06/20/optimi-rev...e-mybb-engines/ Zerknąć też na forum PC Formatu (ilość postów i szybkość działania skryptu). Sorry za OT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Październik 17, 2007 Jeśli templatki są kaszowane to ja nie widzę problemu w siedzeniu ich w bazie danych. vb chyba też siedzą w bazie danych i są kaszowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 MyBB odpada, themy przechowywane w bazie danych? Przegięcie :/. SMF o wiele lepsze i wydajniejsze. Fakt to go dyskwalifikuje. Ile ja sie naszukałem tych motywów a one siedziały w SQLuA co w tym zlego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2007 Nie mówię, że coś w tym złego Ale dla mnie jako grafika, czy też osobę zajmującą się tworzeniem themów, utrudnia to jednak życie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
schranzz 0 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 dzieki Panowie za odpowiedzi , były (są) bardzo pomocne. Prosze o zamkniecie temnatu,gdyż już wszystko wyjaśnione dzieki i pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Rowniez szukam hostingu jedynie pod forum. Na poczatek nie potrzebuje zbyt duzo miejsca, ma to byc konto jedynie pod forum, zalaczniki itp. beda na zewnetrznych serwerach. Przydalby sie wlasny adres ip, dostep do shella i 1 baza danych:) tyle wystarczy. Ma ktos jakies propozycje, oferty? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 jaki skrypt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 smf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 26, 2007 Dobry wybór Na ten skrypt większość lepszych firm się nadaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Info-Cal 0 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2007 Jakie wymagania masz HDD i transferu ? Oraz z jakiego skryptu forum chcesz skorzystać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2007 Info-Cal, przecież napisał, że smf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2007 Podwójny minus za brak orientacji , bo autor założył nowy wątek z pytaniem, więc dyskusja w tym już nie ma sensu. http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=9977 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mj 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2007 WitamMam już domenę wykupioną i teraz szukam dobrego , lecz taniego hostingu...zastanawialem sie nąd oferta nazwa.pl nad tym serwerem za 1 zł ? czy to dobra myśl? to ma byc serwerek tylko pod forum... wiec raczej duzych wymagań na razie nie musze miec.Nie mam duzo kasy na początku... macie jakies propozycje zeby pomoc? doradzic? pozdrawiam serdecznie P.S. a co Myślicie o insane.pl ?? bo widze ze mają dość dobre serwerki , no i można oplacić na miesiac, pol roku itd... czy beda one dobre? Polecam naszą platformę PRIME. Więcej informacji na naszej stronie: http://3it.pl/?id=prime Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach