wisla 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2007 Witam zgubiłem hasło do ssh i nie mogę się zalogować, pisałem w tej sprawie do ovh.pl to kazali mi się przełonczyć na rescure i zmienić hasło. I tak zrobiłem otrzymałem nowe hasło na e-mail zalogowałem sie do ssh i zmieniłem hasło ale po powrocie na hd hasło już nie działało czy może mi ktoś dokładnie krok po kroku napisać jak to zrobić aby hasło działała w hd? bardzo prosze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2007 zastosuj to a powinno pomóc http://pomoc.ovh.pl/Chroot i po tym wykonaj komende do zmiany hasla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2007 czy może mi ktoś dokładnie krok po kroku napisać jak to zrobić aby hasło działała w hd?bardzo prosze Najprościej pewnie będzie normalnie zmienić hasło a potem skopiować hash do Twojego /etc/shadow po podmontowaniu dysku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2007 1) uruchom tryb rescue 2) jeśli Twoja główna partycja to /dev/sda1 podmontuj ją np. pod /mnt 3) chroot /mnt /bin/bash 4) passwd 5) exit 6) reboot voila Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2007 bellerofont podałeś dokładnie to samo co ja, tylko że moje było bez zbędnych szczegółów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2007 bellerofont podałeś dokładnie to samo co ja, tylko że moje było bez zbędnych szczegółów. nie twierdzę, że nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2007 Najważniejsze że zdołaliśmy pomóc wiśle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wisla 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2007 witam no niestety dalej mam ten sam problem robiłem tak jak mi napisaliscie i niestety nie udalo sie potem napisalem do ovh aby sami mi zmienili haslo, podeslali nowe i tez niedzialalo napisali mi ze ktos juz je zmienił a ja nikomu go nie podawalem ani nie udostepniałem teraz mi powiedzieli aby najlepiej zrobic reinstalacje serwera czy moze ktos pomoc mi odzyskac haslo do ssh? mogę nawet zapłacić jest to bardzo ważne i pilne prosze o kontakt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ryzy 0 Zgłoś post Napisano Październik 16, 2007 Moze zainwestuj w bezpieczenstwo przesylanych wiadomosci jak i swojego pc`ta... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach