cyrial 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2007 Pytanie tylko, czy sprawdzałeś samą poprawność nipu i regonu, bo takowe można sobie stworzyć na podstawie wyliczeń w oparciu o tzw. "wagę" na podstawie której te numery są przyznawane. Z tym, że on mi na aż takiego matematyka nie wygląda, żeby wymyślać takie rzeczy . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość McN Zgłoś post Napisano Październik 16, 2007 POWIĘKSZ OBRAZEK! I ZOBACZ PRAWEDE O TEJ FIRMIE P H C . p l i H O S T 4 E V E R . P L Jako były pracownik tej firmy która ciągle zmienia nazwę podsumuje:po1. Bardzo nie odpowiedzialny administrator właściciel Smek (młodociany, lubi popalić zielska itd.)po2. Serwer po taniości co nie zapewnia nawet "dobrych" jakości usług.po3. Serwer i usługi ceną nie odpowiadają temu ile są warte (serwer kupiony za 60zł msc) a usługi takie jak w cenniku, 1 serwer na 100 osób, nie dość ze zapchany często to jeszcze BackUpy nieosiągalne w razie awarii, częste resety, ściemniony uptime, panele z licencjami innych firm, czeste errory spowodowane pirackimi licencjami)po4. Kiepski kontakt z firmąTo tylko takie na szybkości, bo muszę wyjsc z domu, interesy. Wybaczą Państwo. Jak wrócę to dopiszęPozdrawiam Były ADMIN H O S T 4 E V E R . P L oraz PHC.pl (to to samo Lukasza Lelka z Bożej Góry - McN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość McN Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2007 Znowu mu coś nie wyszło... http://img148.imageshack.us/img148/9697/hackedpw3.gif Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djmcmarco 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2007 dobre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2007 lol Pewnie sam za dużo wypalił zielska i podmienił stronę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość McN Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2007 lol Pewnie sam za dużo wypalił zielska i podmienił stronę w jego przypadku to akurat bardzo możliwe ale jaki uparty skubany. Wie, że robi gówno i zamiast skończyć się ośmieszać to dalej i dalej to samo... strony jeszcze nie zmienił... http://forum.cast24.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lieszek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2007 Ślędząc jego sytuację również na innych forach to ja na prawdę się dziwie, że to jeszcze istnieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xfm 0 Zgłoś post Napisano Luty 29, 2008 Właśnie zastanawiałem się nad wykupieniem stramhostingu w tej "firmie" i coś mnie naszło, że by trochę po-googlać, gdyż wydało mi się to wszystko dość podejżane dlatego że: - ceny do oferowanych usług dość niskie. - nie działające forum (czyżby obawa co do opinii "klientów"?). - po rozmowie na gg odniosłem wrażenie jak by raczej mnie zbywał niż chciał udzielić konkretnych informacji. - obiecał mi włączenie testowego transcodingu i mówił ze to potrwa max do 12h, a jest już 30 min po czasie i nadal nic. Posiadam obecnie hosting w e-cast.pl, ale gdy Cyrial sprzedał go, to straciłem zaufanie do nowych właścicieli zwłaszcza gdy pojawiło się kilka poważnych padów systemu. Szukam teraz czegos konkretnego i stawiam bardziej na wysoką jakość i profesjonalism, niż niską cene. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Emil 0 Zgłoś post Napisano Marzec 7, 2008 hahaha... Ale mnie ten obrazek uszczęśliwił Mnie ten palant oszukał na 330zł - niestety nie umiem robić takich sztuczek jak są pokazane wyzej w obrazku... ehh... Dobre Dobre czekam na wiecej:) A mam pomysł może zbierzemy sie ekipą i pojedziemy do niego, ciekawe co powie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Enegra 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2008 host4ever.pl - o ile się nie mylę jakieś reklamy phc.pl - w ogóle nie działa cast24.pl - do czasu I mały fun http://forum.cast24.pl/viewtopic.php?t=213 Cóż za wysoki poziom moderacji na forum... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2008 U cast24 leży? Ten link nie działa ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Debian 0 Zgłoś post Napisano Marzec 16, 2008 Wcześniej link nie działał wcale, teraz wchodzę i co widzę? Wybrany przez Ciebie temat lub post nie istnieje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
heavymetalattack 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2008 Cast24.pl - moja opinia dotyczaca tej firmy oferujacej serwery shoutcast jest zdecydowanie nagatywna.Z koncem czerwca wykupiłem usługi tej firmy na serwer shoutcast i autopilot Mp3.Po kilku dniach zaczęły sie problemy z odtwarzaniem plików,pilot pomijał wiele nagrań - po interwencji stwierdzono,że cos z plikami mam nie tak co oczywiście było stwierdzeniem z ich strony kompletnie bzdurnym.Nie wspomne tu o wyłączaniu się serwera kilka razy w godzinach nocnych.Po uruchomieniu nowego panelu przez kilkanaście dniu było wszystko dobrze ale od tygodnia autopilot nie chce się włączyć,ERDS nie działa wysyłanie plików na serwer FTP też nie działa.Awaria trwa juz 6 dni i nie można liczyć na pomoc techniczną.W związku z tym rezygnuje z usług Cast24 i odradzam ich usługi wszystkim chcącym na poważnie prowadzić radio internetowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
heavymetalattack 0 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 Cast24.pl - moja opinia dotyczaca tej firmy oferujacej serwery shoutcast jest zdecydowanie nagatywna.Z koncem czerwca wykupiłem usługi tej firmy na serwer shoutcast i autopilot Mp3.Po kilku dniach zaczęły sie problemy z odtwarzaniem plików,pilot pomijał wiele nagrań - po interwencji stwierdzono,że cos z plikami mam nie tak co oczywiście było stwierdzeniem z ich strony kompletnie bzdurnym.Nie wspomne tu o wyłączaniu się serwera kilka razy w godzinach nocnych.Po uruchomieniu nowego panelu przez kilkanaście dniu było wszystko dobrze ale od tygodnia autopilot nie chce się włączyć,ERDS nie działa wysyłanie plików na serwer FTP też nie działa.Awaria trwa juz 6 dni i nie można liczyć na pomoc techniczną.W związku z tym rezygnuje z usług Cast24 i odradzam ich usługi wszystkim chcącym na poważnie prowadzić radio internetowe. Miałem zrezygnowac z Cast24 ale do tej pory korzystam z ich usług.Przejście na nowy serwer nie jest takie proste i szybkie jakby sie wydawało,trzeba poinformować włascicieli stron i odtwarzaczy stacji radiowych o nowych linkach streamingu a to nieco trwa.Problemy z Cast24 po usunieciu awarii która trwała dużo czasu (za dużo) zniknęły i jak do dnia dzisiejszego wszystko działa bez jakichkolwiek problemów.Dlatego też postanowiłem jednak pozostać przy tej firmie a jeśli opisywany przypadek przytrafi się ponownie napewno zmienią usługodawcę którego już wstępnie wybrałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Październik 6, 2008 Trochę "dziwna" ta firma Host4ever.pl. http://cast24.pl/kontakt.php Host4ever.pl ul: Boża Góra Prawa 26H/6 44-335 Jastrzębie Zdrój NIP - 6332096358 REGON - 240344972 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach