Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 i w końcu Tomi do sedna doszedł, heh ewentualnie wyczaić gdzie AZ ma serwer i w tej samej serwerowni kupić jakieś konto przez polskiego pośrednika, ale to będzie maksymalnie reseller.. na VPS-a raczej nie starczy (nie mówiąc o adminie do tego VPS-a) BTW. Malinka to facet, czy dziewczynka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 "BTW. Malinka to facet, czy dziewczynka?" bueheahahha, poczytaj dokładnie posty to się dowiesz... Werdykt jest taki: kupuje prohost, testuje skrypt, jesli jest bardzo źle to kupuje w neteasy, po jakims czasie odloze pieniadze na VPS-a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 o, dziewczynka heh tak myślałem, tylko ktoś potem napisał coś jakby do chłopaka.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Bo ile to kobiet mamy tutaj na wht Ostatnio jedną już skutecznie chyba zniechęciliśmy bo nie zagląda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Kup konto/serwer w Niemczech, ew. Holandii... Nie kupuj serwera w Polsce jak niektorzy madrze Ci proponowali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ryzy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Czyli piszac krocej... nie oplaca sie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Serwery neteasy stoją w Niemczech ?? Ktoś mi tak powiedział Jednak skusiłam się na te neteasy, ze względu na to, że mogę opłacać miesięcznie i w każdej chwili zrezygnować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Stoją A dokładniej w http://www.fastit.net/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Czyli piszac krocej... nie oplaca sie Nie, po prostu mija sie to zupelnie z potrzebami Malinki i kazde rozwiazanie w .pl bedzie gorsze od rozwiazania w .de czy .nl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ryzy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 @Malinka, pozytywnie z Twojej strony. NetEasy to marka która nie zawiedzie Twojej kobiecej intuicji:) Jednak ze swojej strony, jeśli masz taką możliwość, przetestuj swoje skrypty, ab(apachebenchamrk) w najmniej dogodynych warunkach @p, dokladnie o to mi chodzilo, dziekuje za sprostowanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Nie, po prostu mija sie to zupelnie z potrzebami Malinki i kazde rozwiazanie w .pl bedzie gorsze od rozwiazania w .de czy .nl. a czemu toż ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 a czemu toż ??? Poniewaz serwery, ktore bedzie odpytywac Malinka znajduja sie w poludniowej czesci Niemiec?I od razu ubiegajac pytanie odnosnie Holandii - DC, a raczej siec, z ktorej korzysta AZ ma wpiecie do AMS-IX'a. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 "BTW. Malinka to facet, czy dziewczynka?"bueheahahha, poczytaj dokładnie posty to się dowiesz... Werdykt jest taki: kupuje prohost, testuje skrypt, jesli jest bardzo źle to kupuje w neteasy, po jakims czasie odloze pieniadze na VPS-a. Neteasy nie długo przenosi się do łodzi ;f Poniewaz serwery, ktore bedzie odpytywac Malinka znajduja sie w poludniowej czesci Niemiec?I od razu ubiegajac pytanie odnosnie Holandii - DC, a raczej siec, z ktorej korzysta AZ ma wpiecie do AMS-IX'a. Hmm... no tu masz rację Ale gdzie on/a napisał/a.. że będzie odpytywać zagraniczne serwery??? Bo przeczytałem jeszcze raz temat all i nie widzę tego :> Chyba że jeden post poleciał do kosza ;f :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ryzy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Wybaczcie za offtopic, lecz doswiadczony admin wie gdzie wpiac swoich klientow, roznica pomiedzy pl - de = ~7ms stanowi znikomoa roznice, jednak cena robi swojie. Czytajac poprzednie tematy, monopolista (TP) jest zmuszony to zanizania cen... tak dalej byc nie moze (offtopic). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Neteasy nie długo przenosi się do łodzi ;f Nie do Łodzi, tylko do Szczecina I będzie możliwość wyboru lokalizacji konta (jakby właśnie ktoś chciał zostać w de). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 dobra, starczy tego gadania o hostingu.. Malinka daj fotkę ; )P huehuehue... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Nie do Łodzi, tylko do Szczecina I będzie możliwość wyboru lokalizacji konta (jakby właśnie ktoś chciał zostać w de). hehe coś mi się ** dobra, starczy tego gadania o hostingu.. Malinka daj fotkę ; )P huehuehue... ''pedofil, pedofil" .... hehe... <joke> bez obrazy :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Hmm... no tu masz rację Ale gdzie on/a napisał/a.. że będzie odpytywać zagraniczne serwery??? Bo przeczytałem jeszcze raz temat all i nie widzę tego :> Chyba że jeden post poleciał do kosza ;f :> Będę strzelać do az.pl az.pl = .de Wybaczcie za offtopic, lecz doswiadczony admin wie gdzie wpiac swoich klientow, roznica pomiedzy pl - de = ~7ms stanowi znikomoa roznice, jednak cena robi swojie.1) Nie 7ms, tylko przynajmniej 20-30ms roznicy...- Z Polski do slonce.az.pl minimalny czas to ~30ms... I to zarowno z NASK'u (bezposrednie polaczenie z Frankfurtem), jak i z PIONIER'a (z Poznania). Nie musze chyba mowic, ze zaden z wymienionych polskich uslugodawcow niczego lepszego nie zaoferuj? - Z Holandii (LeaseWeb - wpiecie do AMS-IX'a) - ~12ms... - Z Niemiec (HostEurope) - ~6ms 2) Tak naprawde to wszystko zalezy tylko i wylacznie od tego na jakiej zasadzie dziala ten skrypt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 29, 2007 Bo ncgrup ma serwery w polsce a neteasy w niemczech czyli dalej czyli wysze pingi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2007 Kolejny problem.. dodałam 3 domeny (dnsy juz przekierowane) i wszystkie kierują do głównego ftp-ka... nie mogę ani stworzyć przekierowania na folder, ani oddzielnego miejsca ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2007 Kolejny problem.. dodałam 3 domeny (dnsy juz przekierowane) i wszystkie kierują do głównego ftp-ka... nie mogę ani stworzyć przekierowania na folder, ani oddzielnego miejsca ;/ Malinka jak dasz buziaczka to ci pomogę ) Rozumiem że masz konto w neteasy i panel DirectAdmin ? Wejdz w konta ftp i tam dodaj nowe, skonfiguruj na swoje potrzeby i gotowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jor.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2007 Jak skrypt ma się odwoływać do az.pl to najlepiej będzie właśnie kupić tam (notabene słaby) hosting, lub w tej samej serwerowni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2007 "Wejdz w konta ftp i tam dodaj nowe, skonfiguruj na swoje potrzeby i gotowe." Przecież mówię, że mogę mieć tylko jedno konto FTP - domyślne i to jest właśnie ten minus. Zrobiłam przekierowanie, że jak wchodzi na główny serwer to kieruje do katalogu, ale jak wrzucilam jakiś pliczek to nie widzi :[[[[ w ogóle mi to nie pasuje, bo jak wchodze na www.domena2.pl to przekierowuje na www.domena1.pl/domena2.... grr "Jak skrypt ma się odwoływać do az.pl to najlepiej będzie właśnie kupić tam (notabene słaby) hosting, lub w tej samej serwerowni." Chodzi ci o neteasy ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2007 Dość tego. Wyczyściłem temat. Teraz będą warny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2007 "Jak skrypt ma się odwoływać do az.pl to najlepiej będzie właśnie kupić tam (notabene słaby) hosting, lub w tej samej serwerowni."Chodzi ci o neteasy ? NIe chodzi że jak kupisz host w az.pl i chcesz mieć domeny od az.pl o neteasy to nie az Ale myślę że będziesz zadowolona z neteasy PS: bell to było związane z tematem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach