Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Witam wszystkich. Szukam najszybszego hostingu jaki istnieje, cena i parametry nie grają roli, najważniejsze, żeby poprostu prześcigał konkurencje (np. nazwa i home). Może być polski lub zagraniczny. Dziękuje wam za pomoc, jest to dla mnie bardzo ważne. Zapomniałam dodać, że hosting będzie przeznaczony nie na serwis, ale na skrypt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Witam wszystkich.Szukam najszybszego hostingu jaki istnieje, własny dedyk skonfigurowany przez "najlepszego" specjalistę;p przyjrzyj się ofercie: prohost.pl albo sisco :> a może vps managed w provps.pl ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Jak ma prześcigać konkurencję i cena nie gra roli to: 1. Własny dedyk. 2. Zlokalizowany w Polsce: http://www.iq.pl/oferta/dedykowane/ http://www.kei.pl/?stronka=dedicated/serweryfizyczne http://www.sisco.com.pl/hosting-dedykowane.html 3. Zdalny admin z maksymalnym SLA. Czyli tak > 3000zł miesięcznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 A co polecacie oprócz dedyków ? Podoba mi się oferta Prohost Zależy mi na czymś co będzie szybsze niż nazwa i home. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Szybsze w jakim sensie? Bo przeczuwam niedoinformowanie i niezrozumienie.. żeby szybciej strony wchodziły, czy jak? Czy żeby baza szybko reagowała? Czy żeby np. strona na CMSie szybko się generowała? Nie ma nic innego oprócz dedyka / VPS-a.. dedyk to szczyt piramidy.. no pewnie, możesz sobie postawić klaster, ale jakim kosztem?...ewentualnie możesz porównywać shared hosting (bo pewnie o to Ci chodzi, skoro nie o dedyka).. ale tutaj już masz tyle "szybkości", ile opinii... jeden powie, że to jest szybsze, inny powie, że tamto.. stawiasz dedyka / VPS-a z gwarantowanym łączem, bulisz krocie i masz swój najszybszy hosting.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Dobra, powiem dokładnie o co mi chodzi. Kilka osób ma jeden skrypt (perl) posadzony na nazwie i home. Chciałam znaleźć taki hosting, żeby być szybszym od nich, tak poprostu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Rejestracja domen się znaczy czy albo jakiś snajper aukcyjny czy coś w tym stylu? Wyjściem jest własny serwer gdzieś w serwerowni blisko głównego węzła. Pytanie tylko do jakiego serwisu chcesz strzelać. Ja bym sie zainteresował ofertą http://www.wdc.pl/ albo jeszcze lepiej NASK http://www.nask.pl/run/n/CentrumHOST Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Będę strzelać do az.pl Czyli krótko mówiąc jakiś vps ? ile to mniej więcej kosztuje ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Ponieważ nie znasz się na administarcji to musisz mieć VPSa typu managed (administrację zapewnia firma), najlepszym wyborem będzie: http://provps.pl/managed_vps.vps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Rejestracja domen się znaczy czy albo jakiś snajper aukcyjny czy coś w tym stylu? Wyjściem jest własny serwer gdzieś w serwerowni blisko głównego węzła. Pytanie tylko do jakiego serwisu chcesz strzelać. Ja bym sie zainteresował ofertą http://www.wdc.pl/ albo jeszcze lepiej NASK http://www.nask.pl/run/n/CentrumHOST skoro chcesz strzelać do az.pl to może u nich wykup konto? Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 A do tego VPS-a będę miała dostęp przez FTP? Jakieś bazy danych ? Za directa trzeba 250zł płacić ? Jednak to wszystko przerosło mój budżet, wolałabym znaleźć zwykły hosting, może iq albo prohost ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 "skoro chcesz strzelać do az.pl to może u nich wykup konto?" Jak nie znajdę innego to może być dobre rozwiązanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 ednet ale AZ ma hosting w Niemczech.. badziewny, zresztą... heh Malinka to jaki masz budżet, najpierw powiedz.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Przepraszam za ilość postów, nie trafiłam w buttonik :/ mój budżet wynosi: 200zł-300zł, ew. jesli będzie coś niezwykłego to max 400zł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 To dużo jak pisał Tomi wdc.pl vps i pan jkopacze jako admin i panel plesk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Tylko tam nie ma cennika, muszę do nich pisać ;/ Wie ktoś może jakie są tam ceny ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 cena i parametry nie grają roli, najważniejsze, żeby poprostu prześcigał konkurencje A do tego VPS-a będę miała dostęp przez FTP? Jakieś bazy danych ? Za directa trzeba 250zł płacić ? Jednak to wszystko przerosło mój budżet, wolałabym znaleźć zwykły hosting, może iq albo prohost ? To albo nie grają roli albo masz mały budżet, zdecyduj się. Jak masz VPSa to masz jakby dedyka (wirtualne środowisko), więc masz i ftp, i ssh i bazy itd. itp. co tylko chcesz. Nie musi to być Panel DA, może to być albo jakiś darmowy albo Plesk za grosze. Tylko tam nie ma cennika, muszę do nich pisać ;/ Wie ktoś może jakie są tam ceny ? Z Twoim budżetem to nawet nie masz po co do nich pisać // Jak chcesz pomyśleć o zwykłym koncie to weź pod uwagę też neteasy.pl Mają płatności miesięczne i panel Direct Admin do zarządzania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Na początek chyba wezme Prohost.pl, 20zł/miesiąc Jak będą za słabe wyniki to odłoże pieniążki i kupie na wdc.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Zacznij juz teraz jak chcesz przejsc do Wdc. Lepiej napisz do Provps.pl i oni we wszystkim ci pomogą i skonfiguruja server jak chcesz pod potrzeby twego skrypty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 A jakie czynnik mają wpływ na szybkość działania ? (provps.pl) Chyba napisze z prośbą o 300mb powierzchni i 20gb transferu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 ja na twoim miejscu wziąłbym zwykły shared hosting... ten skrypt możesz testować w prohost.pl chyba 7 dni i możesz zapytać się jakie obciążenie generujesz. Akceptują do 5%. Taniej wyjdzie nawet ze względu na administrację. nie musisz się o nic martwić. Sam powiem że jestem zadowolonym ich klientem A takiego szybkiego ftp to jeszcze nie widziałem ;p (nie zapłacili mi za reklamę ;p .. heh.. a mam parę kont w Polsce ftp ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 ...tak dla pewności - 200/300zł, max 400.. ROCZNIE? jeśli tak, to gdzie panowie z WDC tutaj startujecie jeśli miesięcznie, to uderzaj do provps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marteen 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Jeśli szybkość to też ping do serwera az.pl, które ma serwery w Niemczech, to chyba lepiej coś w Niemczech kupić , ale jak milisekundy nie są aż tak ważne to iq, prohost itd. też będzie OK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malinka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 Tylko ja nie umiem kupować na zagranicznych stronach Jakieś mastercard, ukryte warunki ;/ Z tym serwerem w Niemczech to niezły pomysł, ale zobaczymy za kilka dni, po testach prohost-a. Dziekuję wam wszystkim za te posciki, bardzo mi pomogliście, niedługo znów tutaj napiszę :*:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 28, 2007 "Malinka" jesteś zielony(a) w temacie jak łodyga na wiosnę. Nie ma nie było i nie będzie VPSów o pojemności 300MB. Po czytaj dobrze watki o VPSach na tym forum i potem wróć. 300 zł/m-c to śmiesznie mała suma nawet na dziadowski VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach