jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 Witam, Czy jest jakiś sposób/program żeby zmienić IP wew. Sieci? Bo w pracy mam że główny informatyk po blokował różne strony na dane IP komputera wew. sieci ;f No to więc łącze się przez proxy :> Ale też mam np: brak dostępu przez shh do serwerów w ovh, no też sobie z tym poradziłem :> No ale teraz ograniczył mi neta ku**** do 3 KB/s ;/ No i właśnie jak temu zaradzić ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 IP możesz sobie zmienić w ustawieniach sieci. Może się jednak okazać, że to nie będzie działać bo sprawdzany jest np MAC karty i musi się zgadzać z IP. Mówiąc krótko - możliwości obejścia jest sporo, tak samo jak możliwości zabezpieczenia przed tymi obejściami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 hmm zmianę ip próbowałem :> i nie działa... Chodziło mi o coś innego :> Możesz mi zarzucić jakieś "terminy" lub tylko "co mam zrobić" ja resztę znajdę w google :> albo sam se poradzę:> thx z góry :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pleple 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 Może najłatwiej będzie szukać terminów w stylu "jak przekupić admina"... A tak serio to może poczytaj sobie o "MAC spoofing" i jednocześnie pamiętaj że próby obejścia zabezpieczeń mogą zostać dość łatwo wykryte więc może nabawić się problemów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 Może najłatwiej będzie szukać terminów w stylu "jak przekupić admina"... To od razu odpada.... ;p A tak serio to może poczytaj sobie o "MAC spoofing" i jednocześnie pamiętaj że próby obejścia zabezpieczeń mogą zostać dość łatwo wykryte więc może nabawić się problemów. Ok dzięki za to :> A o problemy to się nie boję bo ich nie będę miał. Bo on to robi czego nie powinien .. po prostu taka jego zawisłość ... ;p //edit Dobra znalazłem dobrą pulę adresową :> I zmieniłem i działa git Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 Sam wycinam takich kombinatorów w sieci. Dobry admin momentalnie cię wykryje. Teraz jeszcze zakupiono routery Cisco więc każda akcja jest odrazu widoczna i monitorowana. PS. Zaskakujące jak szybko ludzie się rozwijają w trakcie takiej wojny. Na początku nie potrafią włożyć papieru do drukarki a na drugi dzień mają zainstalowaną Mirandę zamiast GG i uważają ze są najmądrzejsi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 tylko wiesz że ja tu w pracy jestem i troszkę mnie to ogranicza... Ja pracuję w placówce Państwowej. I u nas jest taki informatyk że robi sobie co chce. Zmienia transfery na poszczególne komputery jak mu się żywnie podoba ;/ (czyt. jeżeli kogoś lubi to jest dobrze, jeżeli nie jest gorzej) No i ja mieszczę się z kumplami w pracy w tej top5 najgorszych :> I robimy teraz "zorganizowany atak" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 W niektórych placówkach państwowych tną już odgórnie w ministerstwie na przykład Skarbówka tak ma. I jak coś wyblokują odgórnie, na przykład protokół FTP, to nawet w Pcimu Dolnym nie można tego zobaczyć. Jak zadarłeś z adminem masz raczej przechlapane. Nie licz też na prywatność swojej korespondencji. A np. odczytanie historii GG to jest bajka. Znam gościa co do pracy nosi własnego laczka z Iplusem tak się pogryzł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2007 o to sie nie martw :> a co do tego to nie ja tylko .... tylko z 20 osób już jest :> i będzie wielkie starcie niedługo :> ale nie jestem od tego zeby wam tu opowiadanie pisać :>, a jak trzeba będzie to też będę nosił swojego laptopa :> z iplusem :> (tylko niech mi go najpierw naprawią i przyślą ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach