Tramp 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2007 Postawiłem sobie ISPConfig na kompie w domowej sieci, wszystko zainstalowalo sie perfekcyjnie, logoanie do panelu admina dziala. A jak chce utworzyć jakas stronke to dupa. Dodaje usera, do usera chce dodać stronke to ten glupi panel każe mi podawać domene, a po kiego mu domena, podaje byle g i nie działa. Tworzą się katalogi web6, web7, etc. ale nie mozna sie do nich dostać. Loguje się na stworzonego usera, próbuje wejść na ftp ten przez www tez dupa. A jak ustawić normalny ftp, zeby laczyc sie np. przez TC, nie wiem nie widze takiej opcji :/ Niech mnie ktoś oswieci jak się tym bawić :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2007 Jak potrzebna ci domena to w pliku /etc/hosts dopisz sobie: 127.0.0.1 domena.pl Wtedy kazde odesłanie do domena.pl będzie kierowane na 127.0.0.1. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tramp 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2007 Jak potrzebna ci domena to w pliku /etc/hosts dopisz sobie:127.0.0.1 domena.pl Wtedy kazde odesłanie do domena.pl będzie kierowane na 127.0.0.1. To też nic nie daje. Nie rozumiem tego panelu, heh. Tutaj daje filmik, jak robie konto etc i ustawienia. Potem próbuje jakoś wejść na FTP na stronke i kaplica nic nie działa. A przez ssh widać że się katalogi tworzą. http://cs16.netgamer.in5.pl/clip0003.rar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach