Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 19, 2007 Jest sobie domena.info zarejestrowana w godaddy. Dla domeny utworzony jest wpis (host name, cały czas w godaddy) ns1.domena.info dla jakiegoś adresu ip - zrobiłem to 4 dni temu. Kiedy podaję ten ns1.domena.info jako nameserver dla domen *.info i *.pl nie ma problemu, natomiast dla .org wywala mi błąd "Error: This has not been registered as a nameserver with the .org registry. Contact the registrar of domena.info to do so". Co trzeba zrobić? Jeszcze dodam że korzystam z freedns do tworzenia stref zapasowych kopiowanych z tego serwera i tu już rejestracja działa bez problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2007 Nikt nie wie? Może chociaż jakaś propozycja? Może ktoś miał coś podobnego? Komunikat błędu może być inny np. "[2303-Object does not exist (Failed Finding: Host(ns1.domena.info))]". Ewentualnie w wielkim skrócie może moglibyście podać co trzeba zrobić aby prawidłowo dodawać nameserver. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2007 Ja miałem podobny problem podałem moje drugie dnsy w domenie .org i wszystko wtedy poszło bez problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2007 "Error: This has not been registered as a nameserver with the .org registry. Contact the registrar of domena.info to do so" Co trzeba zrobić?... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2007 W tym problem, że mimo tego komunikatu nie wiem Jeżeli mam się skontaktować z godaddy to powiem że moje pytanie olali dając mi w odpowiedzi nic nie mówiący cytat z helpa (http://help.godaddy.com/article.php?article_id=668&topic_id=) - tak, to zrobiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Wrzesień 26, 2007 I rozwiązane. Skoro firma A ma w dupsku klienta to akurat z rejestracją domen globalnych nie ma problemu. Firm jest dużo. Wkurzony przeniosłem wszystkie domeny do namecheap, krótki kontakt z supportem który na marginesie rzuca na kolana (wysłałem wiadomość, poszedłem do kuchni, wróciłem jakieś 2 minuty później i dostałem całkowicie spersonalizową odpowiedź w której już zdążyli całość sprawdzić i jeszcze wyklepać kilka zdań odpowiedzi) i wszystko działa. Wniosek: nie korzystać z godaddy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach