Frogotten 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2004 Mam pytanie - co sadzicie o tym panelu oraz... z tego co ja rozumiem to za kazde zalozone konto bulimy bodajze 2.50$.... - jak dobrze rozumiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tangerine 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2004 Panel jest rewelacyjny, chociaż trzeba mu poświęcić dosyć dużo czasu, żeby się go nauczyć (na pierwszy rzut oka przyjemny, na drugi rzut oka - kompletna abstrakcja). Ma prawie wszystko. Z punktu widzenia resellera wartościowym dodatkiem jest wbudowany moduł supportu (trouble tickets center) oraz moduł płatności. Jedyna rzecz, której mu brakowało, to możliwość ustawiania kont FTP z uprawnieniami do określonej domeny. Wydaje mi się jednak, ale nie jestem pewien, że w najnowszej wersji 2.4. funkcjonalność ta została wprowadzona. Wersja 2.4 jest bardzo świeża, więc niewiele firm uaktualniło HSphere z poprzedniej wersji. Zapewne dlatego, iż muszą zostać jeszcze załatane pewne dziury. Korzystałem z H-Sphere do niedawna, ale niestety, moje łącze do Internetu nie lubi "H-Sphere" i musiałem spędzić z kilkadziesiąt minut, aby coś ustawić. Dlatego poddałem się. H-Sphere umożliwia także automatyczną rejestrację konta - wpisujesz swoje dane, wybierasz pakiet i po kilkudziesięciu sekundach konto już jest. Z punktu widzenia resellera bardzo wygodną funkcją jest obsługa pod jednym panelem serwerów linuksowych i windowsowych, co znacznie upraszcza obsługę. Podsumowując H-Sphere jest bardzo bogaty w funkcje a przez to trochę trudny w obsłudze na początku. Wykorzystanie tego panelu zależy w dużej mierze od osoby, której będziesz ten panel oferować. Jeżeli jest to osoba, która lubi często "grzebać" w ustawieniach, mieć wszystko pod kontrolą - to coś w sam raz dla niego. Jeżeli jednak panel kontrolny ma być prosty, szybki, elastyczny i zawierać jednynie te funkcje, które są naprawdę potrzebne, to nie polecam. Ja wybrałem HELM i jestem zadowolony - mi to wystarczy. Konta z H-Spher są także wyposażone w WebShell, taki serwerowy "Eksplorator Windows". Zamiast uploadować 5000 plików, możesz je zzipować, wczytać na serwer i w końcu rozpakować na serwerze. Podobnie, jeżeli chcesz przenieść pliki z jednego folderu na serwerze do innego, nie potrzebujesz ściągać pliki na swój komputer przez FTP i następnie wczytywać je ponownie. Jeżeli chcesz panel oferować uzytkownikom typu firma mająca swoją wizytówkę, to musisz się liczyć z ciągłymi pytaniami jak zrobić to, co znaczy to, a po co to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach