mag 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2007 Jak w temacie, Potrzebny hosting dla 4 portali (generuja nie za duzy transfer ( Czyli potrzeba - duzo HDD (kilkaset kont e-mail ...) - niski transfer ( (czyli autoamtyczny backup itp.) Najważniejsze to spokój i niezawodność Cena: myśle ze ok 700 zł/mc to powinno wystarczyć (serwer,l administracja, panel, transfer) Mam obecnie serwery prowider+ w netart ale ich powierzchnia (po 10GB na serwer) jest nie wystarczająca (ze względu na konta e-mail) - ale reszta ok (stabilność, dostepnośc, panel itp.) - co polecacie VPS czy dedyk - de czy pl - czy VPS w hosteurope.de zapewniaja pełny menagement z ich strony - czy warto pakować sie w ovh (ale nie mam możliwości codziennie robić backupa i jakby co .... restore ... ) Moje portale działają od kilku lat i gdyby nie brak miejsca to serwery.pl byłyby OK Ale oni za dedyka dla moich potrzeb wysolili 2600 zł/mc więc.... Z góry dziękuje za porady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2007 Na admina polecam ci jkopacze na admina Jego gg 5948835 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrio 6 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2007 http://provps.pl/managed_vps.vps i proponuje dogadać się co do powierzchni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 8, 2007 http://www.hosteurope.de/produkt/VPS-Linux-XXL + zdalny admin 100zł netto miesięcznie wzwyż. Jak dawałeś radę na providerze to nie musisz ładować od razu pieniędzy w dedyka, wg mnie VPS starczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mag 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2007 http://www.hosteurope.de/produkt/VPS-Linux-XXL + zdalny admin 100zł netto miesięcznie wzwyż. Jak dawałeś radę na providerze to nie musisz ładować od razu pieniędzy w dedyka, wg mnie VPS starczy. Masz racje. Z tego co widze o tylko he. No chyba że w PL ktoś da coś porównywalnego (poza tansferem bo tego w PL nie dostane ale aż tyle nie potrzebuję) no i płatność przelewem i f-vat to też duży + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2007 W Polsce za równowartość 30 Euro NIC nie znajdziesz, nawet jeśli zadowolisz się tylko połową wydajności oferowanej na tym koncie w he. Taka prawda niestety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2007 Jeśli tylko szukasz większej przestrzeni to proponuje zmigrować na KEI.pl (pakiet Luna). Cena powierzchni HDD w kei jest lepsza. Żadnego zarządzania VPSem w HE nie uzyskasz. To jest czysta maszyna. Trzeba o nią dbać samemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Wrzesień 11, 2007 Kei.pl i LUNAII to racja, bardzo dobra alternatywa ale podstawowe parametry są kiepskie. Jak liczyć parametry porzadnego VPSa to trzeba wziąć te 10% i 500GB transferu a to już koszt 5800zł brutto rocznie czyli 483zł miesięcznie a za taką cenę bardziej jednak opłaca się wziąć VPSa w he (~115zł) i dodać zdalnego admina i wychodzi dużo taniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach