Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2007 Witam, mam do Was pytanie - jak myślicie czy jest lepsza oferta od power1000 w xxl-web? Moje wymagania. Procek +2GHZ RAM +256MB DYSK +20GB ( Może być ATA ) Łącze 100MBits FD Transfer ~400GB Tego właśnie szukam - ważne jest też to: 1) Płatność paypalem (WYMAGANA!!!) 2) Płatność przelewem (Mile widziana, najprawdopodobniej będzie tak że raz płace paypalem a raz przelewem) 3) Niskie pingi... (lokalizacja najlepiej DE) 4) Kontrakt miesięczny Teraz trochę więcej info: Support mi wisi czy po Polsku czy po ang, do tej pory moim łamanym angielskim z technikami w ND dogadywałem się świetnie. Ważny jest dla mnie mail/telefon alarmowy dostępny 24/7 pod który mogę zadzwonić o 3ciej w nocy w sobotę gdy mam problem którego nie mogę naprawić ( czyt. np problem z systemem rescure ) - Tutaj ND mnie zaskoczył ponieważ wczoraj o 1wszej w nocy po wysłaniu maila otrzymałem odpowiedź w przeciągu 10minut - potrzebuje czegoś podobnego, oczywiście nie będę spamił tego specjalnego maila/telefonu ( myślę że raz na pół roku max 2 maile ) RevDNSy wymagane! Stabilność sieci/sprzętu +99,95% (+ Oczywiście szybka i darmowa wymiana w razie uszkodzenia ) Potrzebuje supportu dosyć szybkiego - myślę max 5godzin oczekiwania na odp na pytanie ew problem (normalny support nie musi pracować w weekendy). Oczywiście wszystkie serwery mają być unmangament - wszystkim zajmuję się ja Więc nie potrzebuje żadnych dodatków. Dodatkowe IP? Nie koniecznie - mile widziane ponieważ kiedyś mogą się przydać :] ---------------- Teraz to co oferuje mi xxl web. Dysk SATA 80GB CPU Intela 2,4GHZ (128Cache ) Transfer 1TB (idą w zaparte mówiąc że nie przyciniają łącza) 512 RAM ( nie wiem czy to DDR czy DDR II , nie pytałem się - obojętne mi to jest ) 100MBits FD - transfer porównywalny do ND, pingi mogą być do ~10ms większe ale grunt by były stałe. Więc co Wy na moje wymagania? Dostane coś lepszego/porównywalnego za taką cenę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2007 W tej samej cenie masz do wyboru też http://www.ovh.pl/produkty/kimsufi.xml - ich lącze 100 mbps bez SLA nie różni się niczym od shared w tanich niemieckich serwerowniach, bez problemu można przepchnać pliki z prędkościa 20-30 mbps. RAMu w OVH mniej, za to większy dysk. Nie ma czasowej umowy, do kompletu polskie faktury. Niestety paypalem nie zapłacisz, ale generalnie to się jeszcze rzadko zdarza w Europie (kojarze jedynie 1paket z przyjmujących paypala serwerowni "w okolicy"). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2007 Wiem zastanawiałem się nad ovh ale.. 1) Brak płatności paypal 2) 40zł drożej niż w ovh.fr ( mam rodzine za granicą ale płatność tylko paypalem więc oferta *.fr odpada ) 3) Nie potrzebny mi taki dysk, sam teraz myślę co zrobie z tą 80tką i układam sobie w głowie jakiś plan na konta backup ( czyt mój post w Luźne rozmowy o hostingu ) bo wykorzystam max 20GB 4) Ram się zawszę przyda, dysk nie koniecznie. 5) Pozostaje sprawa pingów, jednak są większe niż do strato a to jest dla mnie najważniejsze. Myślę że bez problemu można dogadać się z fajną serwerownią - ja dogadałem się z ND i bez problemu płaciłem tam paypalem. /Edit - Czyli nie znacie nic innego? Jeżeli nie kupuje w xxl-web Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2007 Wiem że nie powinienem doublować postów ale jestem w potrzebie i chcę by temat się odświerzył Kto ma dedyka Power1000 Do sprzedania pod koniec Września ( najlepiej 25 )? Im już się skończyły a ja wczoraj zerwałem umowę z starym dc więc zostaje na lodzie Heelp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2007 Więc ja mam power2000 i dostałem go za 135zł oczywiście za instalke musze buchąc ale później Polecam + dla xxl to polskie pko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2007 Kupiłem już od nvu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach