Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2007 Witam, Znacie jakąś stronę z darmowymi domenami? Nie aliasami tylko z domenami z obsługą dnsów itd.? Obojętnie czy coś z .pl czy zagraniczny serwis. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
.kml 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2007 bee.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2007 Wiem, ale rejestracja na bee.pl nie działa Albo przekroczyli limit albo coś ze skryptem mają nie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Paul 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2007 np. xorg.pl, hjx.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2007 Za darmo to teraz nawet nie chcą bić po pysku. Zainteresuj się serwisami post2host Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2007 www.dot.tk tylko nie wiem, czy DNSy można.. wiem, że aliasy spoko luz.. ja rozumuję "darmowe domeny" w sposób taki jak na dot.tk jest.. że www.costam.tk można se zrobić.. bo bee.pl to już poddomeny, nie domeny.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2007 Mam na sprzedaż skryp obsługi domen DNS kupiłem prawa autorskie od autora .. pisz na gg w razie czego 8825822 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
webmaniac 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2007 Niestety, nawet .tk już nie jest do końća takie jakie było kiedyś - za dawnych czasów normalnie obsługiwali DNS bez reklam, teraz to tam się nawet nie rejestruję tak zaśmiecają konto mail :/ My tu o gruszce, NVU o pietruszce Nawet dział nie ten... Damian, nikt tutaj nie szuka skryptu, autor tematu szuka możliwosci stworzenia rozszerzenia .** za darmo... Z poważaniem Łukasz // przepraszam moderatorów za "wyręczanie" ale poczułem się zobowiązany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PIKeR 1 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2007 www.dot.tk tylko nie wiem, czy DNSy można.. wiem, że aliasy spoko luz.. ja rozumuję "darmowe domeny" w sposób taki jak na dot.tk jest.. że www.costam.tk można se zrobić.. bo bee.pl to już poddomeny, nie domeny.. heh Bzdura. Jest to domena drugiego poziomu, podobnie jak com.pl . Swoją drogą com.pl była pierwszą zarejestrowaną (przez NASK) domeną w Polsce. I działa na dokładnie tej samej zasadzie... Whois z domeny com.pl DOMENA: nazwa domeny: com.pl id abonenta: nsk001 (FIRMOWA) serwery nazw: g-dns.pl.[2001:6d8:0:1::a:6][149.156.1.6] d-dns.pl.[213.172.174.70] e-dns.pl.[213.218.118.26] f-dns.pl.[217.17.46.189][2001:1a68:0:10::189] b-dns.pl.[80.50.50.10] a-dns.pl.[195.187.245.44] h-dns.pl.[194.0.1.2] ostatnia modyfikacja: 2004.02.09 opcja: brak opcji na nazwe domeny ABONENT: firma: NAUKOWA I AKADEMICKA SIEĆ KOMPUTEROWA ulica: UL. WĄWOZOWA 18 miasto: 02-796 WARSZAWA lokalizacja: PL identyfikator: nsk001 telefon: +48.223808300 ostatnia modyfikacja: 2006.01.12 REGISTRAR: NASK ul. Wąwozowa 18 02-796 Warszawa Polska/Poland +48.22 3808300 info@dns.pl dane aktualne z dnia: 2007.09.06 MSPANC . Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Wrzesień 6, 2007 Niestety, nawet .tk już nie jest do końća takie jakie było kiedyś - za dawnych czasów normalnie obsługiwali DNS bez reklam, teraz to tam się nawet nie rejestruję tak zaśmiecają konto mail :/ My tu o gruszce, NVU o pietruszce Nawet dział nie ten... Damian, nikt tutaj nie szuka skryptu, autor tematu szuka możliwosci stworzenia rozszerzenia .** za darmo... Z poważaniem Łukasz // przepraszam moderatorów za "wyręczanie" ale poczułem się zobowiązany Sorry, troszke źle zrozumiałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2007 Używałem kiedyś bee.pl - masakra, bo średnio na 3 dni działania strony to 1 dzień był problem z domeną, bo bee.pl nawalało :/ Jak już to tylko xorg.pl :] miej padów mieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raskarian 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Czy mógłby ktoś podać namiary mailowe czy telefoniczne (o ile takie się da zdobyć) na xorg.pl ? Chciałem się u nich zarejestrować, a wysyłanie maili z poziomu strony coś nie działa - ani potwierdzenia rejestracji, ani potwierdzenia użycia formularza kontaktowego nie dostałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Debian 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Polecam serwis: www.NSX.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Czy mógłby ktoś podać namiary mailowe czy telefoniczne (o ile takie się da zdobyć) na xorg.pl ? Serwis xorg.pl należy do gery.pl więc to tam szukałbym właśnie kontaktu: GERY DESIGN Centrala od pon.-piątku, od 7:30-15:30 ul. Dróżnicza 18 A 52-129 Wrocław tel. 071 3422488 fax 071 3422488 wew. 22 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 ;-) Jeżeli również to Cię interesuje to podaj nazwę domeny jaką chcesz zarejestrować i na jakie dns oddelegować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raskarian 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Napisałem do gery, czekam na ew. reakcję. Czy znacie jeszcze jekieś serwisy udostępniające darmowe poddomeny ? Z możliwością oddelegowania na własne serwery DNS, np. na SGH'u. Z tych co były tutaj podane widzę że obecnie tylko xorg.pl ma w regulaminie i engine możliwość zmiany serwerów DNS, ale może się mylę ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Debian 0 Zgłoś post Napisano Marzec 20, 2008 Z tych co były tutaj podane widzę że obecnie tylko xorg.pl ma w regulaminie i engine możliwość zmiany serwerów DNS, ale może się mylę ? W tej chwili w NSX.pl aby zmienić DNS'y danej domeny należy napisać maila do administratora co jest w sumie niezbyt komfortowe. Jednak w ciągu najbliższych dni serwis zostanie uaktualniony i każdy użytkownik będzie mógł zmieniać DNS'y sam, poprzez Panel Użytkownika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach