semilor 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2007 Marża VeriSign za domeny .com wynosi $6,42, natomiast w estdomains.com można kupić .com za $5.99. Oczywiście nieraz widziałem nawet niższe ceny, ale zawsze były to krótkoterminowe promocje z zapiskami w umowie nie pozwalającymi np. przenieść zbyt wcześnie domeny do innego rejestratora. Tutaj natomiast takie ceny są zawsze (tzn przynajmniej od 11 miesięcy - wtedy pierwszy raz skorzystałem z ich usług). W dodatku nie ma problemu z wydaniem authinfo - można go automatycznie uzyskać w panelu, wystarczy jeden klik. Jak to możliwe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sonin 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2007 1) Nigdy nie wiesz po jakich cenach pośrednik od którego kupujesz nabywa swoje domeny. 2) Fizycznie może sprzedawać poniżej kosztów - zarabiając na przedłużeniach. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
semilor 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2007 1) Nigdy nie wiesz po jakich cenach pośrednik od którego kupujesz nabywa swoje domeny Nie znam się na tym za bardzo, ale z tego co wiem, tylko verisign zarządza domenami .com, więc (wydaje mi się) nie można nabyć domeny .com poniżej marży vs 2) Fizycznie może sprzedawać poniżej kosztów - zarabiając na przedłużeniach. Przedłużenie kosztuje tyle co rejestracja, czyli raczej na nim nie zarabiają. Gdzie jest więc haczyk ? edycja: zapomniałem, że $6,42 będzie od października, teraz marża wynosi $6.00. Nie zmienia to jednak faktu, że nigdzie nie widziałem niższej stałej ceny na .com'y. Jak to możliwe, że tak mało jest informacji o tym rejestratorze przy tak niskich cenach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sonin 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2007 Może wyjaśnię obrazowo - popatrz na ceny NASK i odpowiedz sobie na pytanie . Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
semilor 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2007 NASK daje swoim partnerom 70% zniżki (teraz jest promocja - 85%) a to $6.00 w verisign to już marża ostateczna, nie da się jej zmniejszyć (tak mi się wydaje) Spójrz na innych rejestratorow - żaden chyba nie ma tak niskich cen jak estdomains Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2007 .com kosztują 6$ w Verisign, natomiast .net 3.50$, tak więc do jednych dokładają, a na drugich sporo zarabiają. Widocznie się opłaca . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BartłomiejJ 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2007 Witam, Być może Verisign oferuje preferencyjne warunki swoim partnerom i stąd takie niskie ceny w estdomains.com Pozdrawiam, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach