jacekp 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2007 Poszukuję możliwie taniego dedyka z Windowsem. Serwer ma robić za testową maszynę do kilku projektów, nie będzie na nim nic ciężkiego, nie będzie też prawie żadnego ruchu, dlatego wymagania są skrajnie niskie. Procesor: 700 MHz chyba wystarczy (miałem już raz serwer z takim procesorem i było OK), ale jak będzie lepszy to nie będę narzekał. RAM: Minimum 512 MB (mile widziana możliwość dokupienia RAMu w przyszłości) Dysk: na upartego 10 giga, mile widziane 20. System: Windows 2003. Wystarczy chyba Web Edition, ale dobrze by było gdyby firma miała również w ofercie wersję Standard. Lokalizacja: w zasadzie dowolna, może być nawet w USA. Z serwera nie będzie korzystać wiele osób, więc specjalnie nie zależy mi na pingach. Transfer: możliwie mały i tak pewnie całego nie wykorzystam. Jak na razie bardzo spodobała mi się oferta serwerydedykowane.eu. Ich serwer Start 1 wydaje się być dla mnie idealny, jednakże chciałem Was zapytać, czy nie dałoby się dostać czegoś tańszego za granicą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2007 vps w hosteurope po co dedyk W miare tani i solidny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2007 http://www.hosteurope.de/produkt/VPS-Windows-XXL Masz do dyspozcyji za 30 Euro 1/4 Dual Xenona i 1GB Ramu. W cenę wliczona licencja Windowsa. Na serwerydedykowane.eu. nie widzę cennika serwerów z Windowsem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jacekp 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2007 Heh, idiota ze mnie, myślałem, że VPSy są tylko z Linuxem. Oferta warta rozważenia. Jak się czymś takim administruje? Normalnie przez Remote Desktop? I powiedzcie mi jeszcze proszę, jak jest wtedy RAM rozliczany? Czy do tych oferowanych 256 mega wlicza się chociażby część tego co normalnie zajmuje system czy też ta objętość jest dostępna w całości dla moich procesów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2007 W tym co podałem masz gwarantowane 1GB i robisz z nim co chcesz, jest tylko dla Ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach