comman 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2007 Witam. Może ktoś pomoże i poradzi Przejrzałem już sporo skryptów min. LMS ISPconfig AWBS WHMCS ClientExec AccountLab Plus LPANEL modernbill quickbooks ale nadal nie potrafię się zdecydować. Jeśli któryś posiada już potrzebną mi funkcjonalność, to posiada również masę nieprzydatnych mi opcji, w których trudno odnaleźć te przydatne Posiadam 3 serwery z cPanel'em, na których jest dosyć dużo kont oraz kilka mniejszych serwerów z pleskiem po kilka kont. Najważniejsze jest zorganizowanie obsługi klientów na serwerach cPanelowych, gdyż excel z makrami poprostu już nie wystarcza ---------------------------------------------- Więc szukam panelu z: * pełną obsługą cPanel (zakładanie kont po ackeptacji admina + powiadomienie dla klienta, pobieranie aktualnych kontaktowych emaili klientów przez WHM, zawieszanie wygasłych kont + automatyczne powiadomienie etc) * automatycznymi powiadomieniami o wygasaniu za 30 dni, 7 dni, 1 dni oraz możliwością ustawienia własnych okresów powiadomień * możliwością dodawania kont do systemu zarządzania ręcznie (u mnie akurat tych kilku pleskowych) czyli jakieś możliwości custom - nie potrzebna mi obsługa płatności, gdyż wyciągiu analizuje co dzień "ręcznie" księgowość, także nie ma z tym problemu * mógłby obsługiwać plesk/DA, ale to nie jest konieczny warunek Myślałem o parkadmin.pl, ale wygląda dla mnie niesamowicie amatorsko i nie wiem czy jest rozwijany. Jakby nie patrzeć i tak po jego zakupie musiałbym się zabrać za grzebanie w kodzie, żeby dodać kilka funkcjonalności. I gdyby nie mój brak czasu, sam napisałbym taki panel do zarządzania klientami/usługami... :-) Weekendowo pozdrawiam! Tomasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2007 adminpanel.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2007 adminpanel.pl link nie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2007 NIedziała ale działał nieweim co sie stało może chwilowo niedziała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
comman 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2007 NIedziała ale działał nieweim co sie stało może chwilowo niedziała jor.pl utrzymujący w.w. domenę leży... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
viasa 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2016 (edytowany) Cześć, Chciałbym odświeżyć temat jak wyżej, czyli zarządzania klientami ISP. Proszę o podpowiedź jakie jest najlepsze w tej chwili oprogramowanie zarządzające klientami małych ISP. Interesują mnie takie funkcjonalności jak: - CRM: klienci, umowy, zamówienia usług, - billing i płatności - historia powiadomienia itp. - inwentaryzacja przekazanych klintowi CPE - funkcjonalności zarządzania typu NMS, integracja z urządzeniami, monitoring mile widziane ale niekonieczne - dostosowanie do specyfiki polskiego rynku ISP Proszę o podanie swoich typów w kategoriach oprogramowania open source i komercyjnego. Edytowano Lipiec 26, 2016 przez Gość (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2016 Raczej coś własnego co można dostosować pod wymagania. Ostatnio przeglądałem darmowe panele klientów i nie ma nic szczególnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vlop 32 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2016 (edytowany) Koniec WHT, usunięcie danych )-; Edytowano Październik 5, 2017 przez vlop (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach