Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2007 Witam, Mam taki problem. Chcę aby plik x.gif był zależny od pory dnia. Czy da się w Cronie jakoś ustawić nadpisywanie pliku x.gif przygotowanym szablonem x_dzien.gif o określonej godzinie i wieczorem plikiem x_noc.gif? To tak jakby na komara armatę szykować Ale mam ciężki skrypt i wolałbym to w ten sposób obejść. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2007 Prosty skrypcik np. w bash'u który uruchamiany jest w CRON'ie o określonych porach i gdzie sam skrypt będzie podmieniał gifa zależnie od aktualnego czasu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2007 Nie wiem czy dobrze myślę <?php$gadzina = date('G'); if ($gadzina >= 7 && $gadzina <= 8) { echo 'Miedzy gadzina 7-8'; } else { echo 'Miedzy gadzina 8-7'; } ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2007 Prosty skrypcik np. w bash'u który uruchamiany jest w CRON'ie o określonych porach i gdzie sam skrypt będzie podmieniał gifa zależnie od aktualnego czasu? Tak, dokładnie Moja wiedza niestety kończy się na tym iż wiem co to Cron :/ // background:url('<?php$h = date("G"); if ($h < 6) echo "img/gora_noc.gif"; else if ($h < 12) echo "img/gora.gif"; else if ($h < 20) echo "img/gora.gif"; else echo "img/gora_noc.gif"; ?>') no-repeat; RewriteEngine OnRewriteRule default.css css.php [L] ok sytuacja opanowana dzięki alienowi Do css poszedł kod php, css poszedł jako plik php + mod rewrite jako "zmieniacz" na css i wszystko śmiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2007 if ($gadzina >= 7 && $gadzina "Gadzina" to od gada? :-) Dla szukajacych w przyszlosci - dodac koniecznie na samym poczatku: <?php Header("Content-Type: text/css"); ?> else if ($h echo "img/gora.gif"; else if ($h echo "img/gora.gif"; Z tych dwoch warunkow mozna zostawic jeden ( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2007 Z tych dwoch warunkow mozna zostawic jeden (<20). Nie ma co procesora przegrzewac ;-). Ja bym wolał zostawić ten: else if ($h < 12) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach