YonasH 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2007 Witam Po 6 godzinach czytania forum, założyłem konto i piszę Szukam miejsca na moje forum: -engine punBB -250MB mysql (w 5mln rekordow) -3500 userow (w szczycie 60 online, czasem pod 100) Statystyki miesieczne: (obecnie - symulacja na najblizszy rok) -75-110tys. wizyt -7-11mln. wywolan -20-35GB transferu poza tym: -coraz czesciej przekraczam limit max_connections_per_hour (10000) (ALE TYLKO w godzinach szczytu - okolo 20-22; co 2-3 dni na pare minut); 15000 starczy spokojnie na rok; Obecnie uzywam Active z nazwa.pl za 300zl i dwie osoby z BOK sugeruja mi elegancko, ze mam spadac sugeruja serwer dedykowany :/ No bez przesady!! Z 300zl rocznie na 600 miesiecznie?!?!?! cos tu nie gra. Ale poza tym jestem STRASZNIE zadowolony! Przez poltora roku tylko 2 (moze 3) kilkugodzinne pady, plus z 5-6 krotkich padow mysql. Wydaje mi sie, ze miesci sie to w obiecywanym 99% uptime Czego mi trzeba? Reseller? VPS? Czy ktos potrafi mi to przeliczyc na % zasobow serwera? ile mhz i ram? Dzieki i pozdrawiam Y Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2007 Proponuję konto testowe u nas - po 2ch dniach zapytać ile cpu zjada. Ale ten punbb chyba naszych limitów nie przekroczy. Jeśli by coś przekroczyło to cennik dodatkowych zasobów jest na dole: http://www.prohost.pl/hosting.php?spt=1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2007 Weź neteasy Zaczynałem u nich od zwykłego konta a teraz mam resellera. Można z nimi ustalać indywidualne zużycie zasobów serwera i tym samym dopasowywać elastycznie ich ofertę do Twoich rzeczywistych potrzeb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
YonasH 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2007 Weź neteasy Zaczynałem u nich od zwykłego konta a teraz mam resellera. Można z nimi ustalać indywidualne zużycie zasobów serwera i tym samym dopasowywać elastycznie ich ofertę do Twoich rzeczywistych potrzeb. przekonujecie mnie zajme sie tym niebawem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach