kufel 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2004 Ok, oto moja lista, komentarze i dodatki mile widziane: -Panel kontrolny resellera i klienta [popularna opcja WHM/cpanel jako przyklad] -mozliwosc oversellingu [monitorowana przez providera] - dedykowane IP dla glownej strony resellera - wpis revDNS dla tej strony - dodatkowe dwa ip na wlasne serwery DNS - mozliwosc instalowania wlasnych skorek panelu - serwer i dns glowny proivdera uslug powinien byc w miare mozliwosci anonimowy dla wiekszej przejrzystosci uslug resellera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frogotten 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2004 - brak limitów typu liczba domen etc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Maj 31, 2004 Jakis realny limit na wszystko musi byc mysle, takimi limitami z serii reality check, nasi resellerzy maja nastepujace ograniczenia [oczywiscie oprocz przestrzeni/transferu] *liczba kont ktore moga utworzyc w zaleznosci od lanu na jakim sie znajduja *nie moga tworzyc kont z nieograniczonymi funkcjami [moze to nie w modzie, ale prowadzi czesto do naduzyc zwlaszcza w tanich hostingach - mozesz komus dac w pojedynczym planie hostingowym 999 skrzynek czy domen, ale nie mozesz ustawic opcji nolimit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 1, 2004 najwazniejsze, moim zdaniem, zostalo zawarte - overselling. A co poza tym: szybki i stabilny serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tangerine 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2004 Support 24/7/365 - niezbędne!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Fobi Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2004 Ode mnie dodam, ze mi osobiscie bardzo podobaja sie resellery z hostingiem dzielonym miedzy maszynami na unixie i windowsie (dostep do wszystkich technologi firm Micro$oft) Narazie znalazlem jedna taka oferte( mysle, ze unikalna) i mnie zafascynowala wiec moze cos w tym jest. Oferta tej firmy: hosting365.ie Pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tangerine 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 2, 2004 Takich ofert jest dużo, głównie z rewelacyjnym panelem H-Sphere. Pod jednym panelem możesz sprzedawać hosting na Linuxie i Windowsie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 3, 2004 tangerine dobrze mowi h-shpere pssoftu zdobywa spora poularnosc w zachodnim swiatku hositngowym i oferuje nie tylko podwojne platformy hostingowe [windows & linux] ale tazke pelna automatyzacje obslugi klienta i wielu backendowych spraw firmy hostingowej.. jezeli was interesuje prosze: http://www.psoft.net/h_sphere2_info.html prosze jednak o wrocenie na topic, czyli "cechy dobrego konta resellerskiego" i tylko prosze nie mowic "niska cena" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pozmu 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2004 dla mnie najważniejszą sprawą związaną z kontem reseller jest renoma firmy je oferującej... dlaczego? sprawa jest bardzo prosta, jeśli firma oferująca konta reseller nagle przestanie istnieć to i ja, moi (o kurde, jaka pisownia, musiałem sprawdzić w wordzie i słowniku!) klienci i moja "renoma" też... (czasem można coś załatwić, ale jeśli sprzedawca reseller-ów ma dedyka to kaput) dlatego zakup resellera w którejkolwiek z przedstawionych na tym forum polskich firm to operacja dość ryzykowna (może z wyjątkiem netnova... ale ich strona też nie zachwyca, a plan przez nich oferowany jest zbyt "sztywny"), z kolei zakup resellera w zagranicznej firmie to w większości przypadków panele w języku innym niż polski oraz nieodpowiadające polskim warunkom ustawienia serwera (strefa czasowa, kodowanie itp. itd.) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kufel 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2004 o_O Znaczy twierdzisz ze jezeli firma oferujaca konta typu reseller posiada serwery dedykowane to zle? Trioche zawily twoj wywod i nie wiele wnosi. Wyloz dokladnie z czym wiaze sie ryzyko kupna konta w polskich firmach, jakies konkrety, definicja renomy tez dosc slaba aka nie istniejaca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Grupa PFF 3 Zgłoś post Napisano Wrzesień 22, 2004 (może z wyjątkiem netnova... ale ich strona też nie zachwyca, a plan przez nich oferowany jest zbyt "sztywny") Moim zdaniem strona to nie 100% wizerunku firmy. A ta netnovy nie jest najgorsza. Widzialem lepsze, ale i tak ta jest w czolowce... Co do sztywnosci planow... Hmm, zapraszam tutaj: http://netnova.pl/partnerzy/ Pelna kompatybilnosc z klientem... A co do tego, czy netnova jest jedyna czy nie... Rozwaz jeszcze 2be.pl - rowniez solidna oferta (zaprezentowana na forum WHT) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach