djmostek 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2007 Otóż sytuacja jest tego typu, że udało mi się pomyślnie uruchomić IpsConfig pod Ubuntu 6.06, wszystko ładnie panel działa, więc zakładam 1szego usera.Ok założony. Wychodze z roota, loguje sie na nowego usera. Chce ftp'nąć pliki pod jego domene (ok - wybieram pliki i wrzucam), w panelu wszystko ok, ale na stronie usera wyswietlana jest informacja od ipsconfig zeby wrzucic pliki swojej strony a nie zeby sie domyslna strona po zainstalowaniu nowego usera pokazywala. odszukuje katalog mojego usera na dysku twardym wchodze dalej w katalog(w jego profilu) "web" i co widze? Żaden z uploadowanych plików wcześniej przez panel nie znajduje sie w tym katalogu. Jest tylko domyslna strona startowa ispconfig... Co z tym fantem począć? Spędziłem kilka godzin nad konfiguracja isp wiec nie chciałbym sie na coś innego przerzucać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2007 Oczywiste jest, że robisz coś źle. Pliki wgrałeś - ok, sub/domenę oczywiśćie podpiąłeś pod "to" konto? Napisałeś tylko, że dodałeś pierwszego usera, wgrałeś pliki i to wszystko. Instrukcję/Dokumentację oczywiście czytałeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
djmostek 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2007 Subdomena podpięta jest pod główną domene hostigu. Pisałem ogólnikowo, bo anuż widelec ktoś miał ten sam problem i moglby od reki udzielic porady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2007 A na forum ips nie szukałeś o tym ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach