chaosik 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 7, 2005 prowadze serwis internetowy wynajmuje miejsce na reklame narazie robilem to na umowe o dzielo ale ponoc nie jest to dobra umowa poniwaz ja tylko umieszczam banner a nie robie go slyszalem ostatnio ze mozna podpisac umowe o wynajem lub dzierzawe (miejsca pod banner) czy mozna cos takiego zrobic i jak sie z tego rozliczac nie majac zadnej dzialalnosci gospodarczej i nie bedac studentem nastepne pytanie czy moge w danym czasie podpisac kilka takich umow o wynajem i na jaki czas moga one obowiazywac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michal 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2005 No dokladnie mam ten sam problem. Posiadam reklame na swoich servisach i chcialbym to opodatkowac. Zalozylem firme w odpowiednim zakresie dzialanosci teraz przyszedl czas na US. Prowadzenie tego przy ksiazce przychodow i rozchodow powoduje ze podatek jest za wysoki (mimo wysokich kosztow prowadoznego przedsiewziecia). Wolalbym to robic na ryczalcie 8%. Rekalma sama w sobie nie pdolega ryczaltowi, natomaist wiem ze mozna to zrobic jak niektore nasze polskie portale. To jest cos o dzierzawie miejsca na reklame. Jesli ktos wie jak to podciagnac pod ryczxalt prosze o pozostawienie informacji. Dziekuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kris 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2005 Dzierzawa miejsca reklamowego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michal 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 10, 2005 jaki to ma EKD? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach