Martio 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2007 Dzisiaj zakupiłem host Level1 na dreamhost.com. Mam mały problem. Jest katalog o nazwie taka jak moja domena. Kiedy wrzucam do niego plik index.php wyświetla, że nie ma serwera. Gdzie należy wrzucać pliki HTML i PHP? Domeną jest ich subdomena w ich domenie. Czy to możliwe, że po 3 godzinach od aktywowania konta jest jeszcze ona nie dostępna? Wszak e-mail też nie działa domyślnie założony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
foo 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2007 pewnie Ci sie dnsy nie odświeżyły jeszcze.. poczekaj nań bo pliki wrzucasz dobrze:) ew. zobacz co sie dzieje jak pingujesz ta (sub)domene Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Martio 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2007 Minęło już 30 godzin, a subdomena, którą podałem przy rejestracji konta na dreamhost.com oraz domena *.com, którą przypisałem do ich DNS-ów jeszcze nie jest widoczna. Wiem, że jest czas ~36h, ale przeważnie, mając hosting w Polsce, na odświeżenie dns-ów czekałem max. 6-10 godzin. Czy Wam też tak się zdarza? Czy trzeba już u nich interweniować? Proszę o poradę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rezor 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2007 U mnie subdomeny zaczynaja działac po parunastu minutach Z domenami bywa gorzej ale i tak nie wiecej niz 24h. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 26, 2007 Zależy jaki dostawca internetu. Mój ma takie cachowanie dnsów że wychodzi > 48h :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2007 Standardowo reload DNS'ów w danej domenie nie trwa dłużej jak pare sekund (sprawdzone w praktyce) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Noone 19 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2007 Stawiałbym że raczej coś pomieszałeś. W panelu wskazujesz katalog pod jakim będą umieszczone pliki dla danej domeny/subdomeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach