verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2007 Hi. WLasnie na dniach musialem przegrac dane jednego serwera na drugi serwer. Tym razem nie chodzi mi o VPS, ani o dedyka tylko o zwykly reseller. A wiecj zakupilem reselllera w pewnej firmie i tam dowiedzialem sie ze nie dostane wlasnych IP pod serwery DNS .. stwierdzilek OK , gdyz stwierdzili ze moje wlasne dnsy czyli ns1.mojastrona.pl i ns2.mojastrona.pl zrobia na ich ip pod DNS. czyli jednym slowem oni maja swoje dny ns1.ichnazwa.pl [199.99.99.01 ] ns2.ichnazwa.pl [199.99.99.02 ] Oczywiscie nazwe i ip zmyslilem by nie podawac prawidzego. I zalozyli mi moje DNSy czyli ns1.mojastrona.pl [199.99.99.01 ] ns2.mojastrona.pl [199.99.99.02 ] na tych samych IP .... Oczywiscie panel do administracj DA i co najlepsze .... po wejsciu w katalog /sharedip co sobie tam nie wpisze to i u nich sie pokazuje .. no bo przeciez to samo IP jest.. ale nie o tym rzecz chcialem pisac. Dlczego moje serwery DNS nie sa rozpoznawalne nigdzie tylko wszedzie pisze ze nie mozne znalesc hosta .. /nie istnieje / itp , wogole jak by DNSy sie rozplynely ? A chce dodac ze DNsy dzialaly te same przed zmiana IP ... W sumie to zawsze robilem tak ze wykupywalem jedno albo 2 osobne IP pod serwery DNs i wszytko samo sie automatytcznie podmienialo , a co za tym idzie nigdy nie musialem zmieniac nazw dns w domenach .... gdyz same IP sie odswiezaly pod dns.. Czy to moze przez to ze na tych samych IP owa firma postawila swoje i dodala moje wlasne serwery nazw ? i tera zmoje dnsy wlasne nazw sa OFFF dla swiata ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2007 Sprawdź co jest na Reverse DNS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2007 Czy to moze przez to ze na tych samych IP owa firma postawila swoje i dodala moje wlasne serwery nazw ? i tera zmoje dnsy wlasne nazw sa OFFF dla swiata ?Nie. Daj nazwe domeny, ktora sie nie rozchodzi (o ile to nadal aktualne) bo inaczej bedziemy zgadywac i zgadywac... Sprawdź co jest na Reverse DNSA co ma do tego revDNS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2007 w DA masz opcje dns i creat virtual nameserver do domeny i sprawdz czy ci pójdzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2007 o sory. zapomnialem odpisac juz dawno zrobilem problem wszytko juz dziala. Cos w serwerowni okazalo się ze pomylili podajze ich wina byla . Temat mozna zamykac . No chyba ze ktos ma podoby problem to moze sie dopisac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach