Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Witam, pisze ten temat z nadzieja na uzyskanie informacji o agencjach reklamowych na naszym rynku. Otoz interesuje mnie, jak wygladaja profity z poszczegolnych. Jezeli to nie tajemnica jaki procent w przyblizeniu dostajecie od nich i jaki procent pokrycia powierzchni reklamowych srednio zapewniaja... Szczegolnie zalerzy mi na Adnet, Arbomedia i IDMNet. Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Z tego co wiem to nie ma za bardzo "sztywnych" stawek - agencje zazwyczaj ustalają warunki indywidualnie z serwisami ;-) Najlepiej napisz bezpośrednio do tych agencji zapytanie co ciekawego mogą Ci zaoferować, jakie stawki, na jakie profity liczą dla siebie itp. Co do adNetu to mój znajomy miał z nimi średnio ciekawie, ponieważ obiecywali sporą kasę miesięcznie, a zarabiał 1/5 obiecanej kwoty ponieważ mieli jakieś tam problemy z reklamodawcami i nie wykorzystywali w pełni potencjału reklamowego za który mieli płacić tamtą stawkę ;-) Tak więc przygotuj się także psychicznie na taką ewentualność ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Co do adNetu to mój znajomy miał z nimi średnio ciekawie, ponieważ obiecywali sporą kasę miesięcznie, a zarabiał 1/5 obiecanej kwoty ponieważ mieli jakieś tam problemy z reklamodawcami i nie wykorzystywali w pełni potencjału reklamowego za który mieli płacić tamtą stawkę ;-) Tak więc przygotuj się także psychicznie na taką ewentualność ;-) Raczej z kazda siecia tak jest. Nie slyszalem jeszcze o brokerze, ktory realizowalby tyle kontraktow, ile obiecywal ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2007 Powiedziałem na znanym mi przykładzie znajomego ponieważ sam nigdy nie uwikłałem się jeszcze w żadną umowę z agencją Ale z tego co wiem zerwał umowę z adNet'em i aktualna agencja (nie jestem pewien która) wywiązuje się z obietnic Zależy od agencji i od... szczęścia hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2007 Raczej od szczescia, troche swego czasu zajmowalem sie duzymi serwisami i jestem sklonny twierdzic z doswiadczen wlasnych i znajomych, ze na temat kazdej z sieci da sie znalezc przyklady negatywne. Moje doswiadczenia osobiste opieram glownie na IDM. Jedno co im wychodzilo swietnie to organizacja barterow ;-). Arbomedia wtedy prawie w ogole sie nie liczyla na rynku, wiec ciezko mi powiedziec. Tak wiec specjalnie nie nastawialbym sie na zasadzie "te agencje ktos chwali to ja tam pojde, a ta jest be", bo to po pierwsze zalezy od konkretnego przypadku, a po drugie - to sie potrafi zmieniac w czasie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach