michalpc 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Jakie wersje php macie u siebie ? Ja szykuję się do zmiany na php5, a php4 jako cgi przez jakiś czas w związku z cytuję "Support for PHP 4 will be discontinued at 2007-12-31. Please consider upgrading to PHP 5.2." Register_globals też już mało kto używa z tego co robiłem wywiad z Klientami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 ja mam u siebie 4.4.3 oraz 5.2.0 oczywiscie dzialaja jednoczesnie jako modul Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 oczywiscie dzialaja jednoczesnie jako modul to jest w ogóle możliwe?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 bo ja jade na windowsie i nie uzywam apache tylko iis-a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Bardzo się z ciebie śmieją wszyscy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 bo ja jade na windowsie i nie uzywam apache tylko iis-a fakt, apache seagfault'uje przy takiej mieszance... ja mam u siebie 4.4.7 i 5.2.3 via fastcgi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 U mnie po zmianie z php 5 na php 5.2 zwiekszylo sie obciazenie srednie procesora o 2-3% :/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 2-3% to w granicach błędu, w sumie żadna różnica... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Jak ma się limit na 10% to robi to jednak różnicę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Hehe No nic, szczerze mówiąc miałem na myśli dedyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Hehe No nic, szczerze mówiąc miałem na myśli dedyka a Ty co ostatnio w takim dobrym humorze? wszędzie emotki, zero zrzędzenia... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Ja zawsze jestem w dobrym humorze A ostatnio na WHT jakoś tak lepiej, dzieci pojechały na wakacje czy co? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 ostatnio na WHT jakoś tak lepiej, dzieci pojechały na wakacje czy co? ehkm, no nie wiem... obawiam się, że to może być cisza przed burzą... młodociani businessman'i skupili się pewnie na układaniu planów podbicia rynku i treści opisów aukcji na Allegro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2007 Ja u siebie używam php 5.2.0. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user1 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2007 PHP4.4.X + 5.2.X P.S. osCommerce nadal się krzaczy z PHP5 ? albo to joomla się krzaczyła ? nie pamiętam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qrees 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2007 PHP4.4.X + 5.2.X P.S. osCommerce nadal się krzaczy z PHP5 ? albo to joomla się krzaczyła ? nie pamiętam mam osCommerce na php5 i się nie krzaczy, więc chyba z jommla jest problem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2007 php 4.4.X i ładnie wszystko smiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2007 Zainstalowanie niby kultowego EZpublish na PHP5 nie jest możliwe. Ciekawe bo właśnie kończy żywot PHP4. Na stronie projektu jest już nawet poganianie z przejściem na piątkę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2007 mam osCommerce na php5 i się nie krzaczy, więc chyba z jommla jest problem Z osCommerce tez byl problem :-). Musieli to nadrobic w ktorejs wersji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shive 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2007 Całe osCommerce to jeden wielki problem... Wiele teoretycznie dobrych i popularnych skryptów nie pójdzie pod PHP5 nie dlatego, że piątka jest be, tylko dlatego, że w gruncie rzeczy kod tych skryptów jest często tak beznadziejny, że trzeba by go przepisać od nowa, z uwzględnieniem zmian z nowej wersji... a na to developerom brakuje i czasu i chęci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość normanos Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2007 dzięki bogu, że kończy się support php4, jak widac na powyższych przykładach autorzy róznego rodzaju softu nigdy by ich nie poprawili. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach