PanBocian 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Szukam hostingu do uruchomienia drupala (5.1). Chodzi o sajt informacyjno-wydawniczy (dziennie dodawane kilka-kilkanaście newsów, co jakiś czas artykuł do którego będą inni linkować), około 700 unikalnych wejść dziennie + RSS. Nie był by to problem, gdyby nie plany klienta dla którego to robię - chodzi o to, że serwis będzie się rozwijał, dojdzie blog z możliwością komentowania, być może będziemy chcieli uruchomić możliwość komentowania newsów, spory dział download (pdfy), być może sklep (więc przydałoby się SSL) i ogólnie mówiąc - perspektywa sporego wzrostu i ruchu i obciążenia. Nie chodzi mi o to, żeby wziąć od razu dedyka, tylko o to, żeby w odpowiednim momencie można było przesiąść się z typowego konta na współdzielonym serwie na coś silniejszego. progreso? Generalnie gdzieś z dwa lata temu wypadłem z tematu (zmieniłem branżę na papierową) dlatego proszę was o pomoc w wyborze. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miz 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 jesli serwis ma rosnac polecam neteasy.pl mam juz tam dwa konta z dosc wymagajacym contentem php i dziala bez zadnych problemow. szybko i stabilnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Proponuję zapoznanie się z naszą ofertą. Hosting na szybkich Dellach w Polsce. Użycie zasobów serwera do 5% - po przekroczeniu indywidualnie z klientem negocjujemy niestandardowy plan. www.prohost.pl Najlepiej jakby pan teraz określił ile dysku/transferu pan potrzebuje i ile może pan na to przeznaczyć środków. Pomoże w przedstawianiu odpowiednich ofert userom forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 http://www.kei.pl wraz z rozwojem serwisu będziesz mógł przechodzić na kolejne pakiety a poźniej na platformy wirtualne. Szybkie i stabilne serwery. Czyli to o co Ci chodzi. Możesz zacząć na koncie podstawowym i potem aż po dedyka w jednej firmie. Chociaż nawet i dla dużych serwisów wystarczy zamiast dedyka ich platforma biznesowa (taki bezobsługowy vps). Jeszcze jedna uwaga. Jeśli ma być to ważny serwis, zdecyduj się tylko na taką firmę która ma serwery w Polsce i fizyczny dostęp do serwerowni. Gwarantuje to stabilność usług a w razie awarii szybką reakcję i usunięcie usterki. Nie ujmując nowym firmom. Nigdy nie pakuj poważnego klienta do firmy ze stażem <2 lat. Choćby nie wiem jaka by była atrakcyjna ich oferta ryzyko utraty stabilność jest niestety o wiele większe niż firm z długoletnim stażem i wieloma serwerami w zarządzaniu. Kolejny czynnik to support i dostępność serwisu. Bierz tylko w firmie z supportem 24h na dobę. Też chodzi o bezpieczeństwo i pewność, że zawsze możemy liczyć na pomoc a nie czekać godzinami patrząc na niedziałający serwis i liczyć straty, ponieważ support śpi czy nikt nie odbiera telefonu :/ progreso jest ok ale dużych serwisów niestety raczej nie uciągnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach