amivoytec 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Witam. Jak nie trudno się domysleć po temacie - poszukuję serwera dedykowanego ;-). Widzę na forum pełno interesujących ofert, ale żadna nie trafia w moje oczekiwania, ponieważ... szukam dedyka, który postawiony jest na leciwym sprzęcie, czyli procesor ~500MHz, RAM 64-128MB, HDD 10-80GB, 5-100Mbps. Ulokowany najlepiej za granicą, choć oczywiście niekoniecznie. Dlaczego taki stary? Odpowiedź prosta - raz, że na moje cele wystarczający, dwa, że liczę na niewielką cenę. "Pomożecie?" Pozdrawiam, Wojciech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Witam. Jak nie trudno się domysleć po temacie - poszukuję serwera dedykowanego ;-). Widzę na forum pełno interesujących ofert, ale żadna nie trafia w moje oczekiwania, ponieważ... szukam dedyka, który postawiony jest na leciwym sprzęcie, czyli procesor ~500MHz, RAM 64-128MB, HDD 10-80GB, 5-100Mbps. Ulokowany najlepiej za granicą, choć oczywiście niekoniecznie. Dlaczego taki stary? Odpowiedź prosta - raz, że na moje cele wystarczający, dwa, że liczę na niewielką cenę. "Pomożecie?" Pozdrawiam, Wojciech cena sprzetu stanowi dosc niski procent udzialu w calkowitym koszcie serwera(pc) ( chyba, ze mowa o prawdziwych serwerach a nie PCtach zaadoptowanych na serwer). Duzo wyzsze koszty sa lacza,agregatu, klimatyzacji,zdalnego restartu oraz obslugi. Mysle, ze jak zrezygnujesz z czesci tych rzeczy to masz szanse na nizsza cene. napisz, ile dokladnie pasma /gb ruchu potrzebujesz ( bo rozbieznosc miedzy cena za 5 a za 100 jest kolosalna. Tak samo 5 mbps bez limitu transferu kosztuje nie malo, dlatego okresl dokladniej co potrzebujesz, bo znamy tylko parametry maszyny ps. a moze sam VPS Ci wystarczy ( virtualny serwer prywatny, fizyczny serwer podzielony na ,mniejsze serwery o funkcjonalnosci prawie tak duzej jak serwer fizyczny, z plusem, ze system stawia sie momentalnie i nie trzeba go instalowac ) Mozesz sobie zobaczyc vpsy tu: root VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amivoytec 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Dzięki za wyjaśnienie i szybką odpowiedź. Nie pisałem o transferze, bo przewiduję go jedynie w granicach, mianowicie 10-100 GB na miesiąc, niestety takie rozbierzności, ale nic nie poradzę na to. Pozdrawiam, Wojciech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 z takim transferem powinien ci wystarczyć dobry vps ... polecam np. hosteurope.de Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach