Lapi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2007 Witam, Czy możecie polecić jakąś firmę gdzie można kupić serwer dedykowany na którym docelowo będzie działał serwis oferujący darmowy hosting (yoyo.pl, cba.pl itp.) ? Jakie parametry będą odpowiednie dla takiego serwisu? Posiadam NIP UE więc nie ma problemu z zakupem poza granicami Polski. Ważne aby firma była dobra (sprawdzona) oraz cena w miarę przystępna. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Przygotuj się, że jeden dedyk Ci na pewno nie wystarczy... Samego jego zasoby zostaną zdecydowanie szybciej wykorzystane niż sobie myślisz <_> PS. przecież nie ma żadnej różnicy w jakiej firmie kupisz dedyka ważne aby miała w miarę dobre opinie, a takowe znajdziesz na odpowiednim tu forum jak i oferty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Witam,Czy możecie polecić jakąś firmę gdzie można kupić serwer dedykowany na którym docelowo będzie działał serwis oferujący darmowy hosting (yoyo.pl, cba.pl itp.) ? Jakie parametry będą odpowiednie dla takiego serwisu? Posiadam NIP UE więc nie ma problemu z zakupem poza granicami Polski. Ważne aby firma była dobra (sprawdzona) oraz cena w miarę przystępna. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Zależy co jest ważniejsze - cena czy jakość? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Wiadomo że jakość jest najważniejsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 A serwery gdzie mają być? Potwierdzam opinie Adriana, sam się zdziwisz jak szybko ten serwer zacznie Ci się dusić. Jeżeli mogę spytać tak prywatnie to po co bawisz się w darmowy hosting? Kto używa darmowego hostingu? Chyba tylko 14 latki na stronę klanową Każda firma lub bardziej porządny klan / portal ma już własny serwer WWW a nawet na tym tanim hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sonin 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 @Linux, na darmowym hostingu wbrew wszelkim pozorom, mając odpowiedni pomysł, moce przerobowe, można zarobić . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Wiadomo że jakość jest najważniejsza Tak tylko na jakim poziomie Takim dc w pl z supportem 24/7. Czy takim półdniowym supportem w dc jakimś niemieckim. Szukaj najlepiej 24/7 supportu i z jakimiś gwarancjami co do sprzętu. - w de zwykle największe problemy ze sprzętem są jak coś padnie bo trzeba czekać długo na wymianę. Pozatym jakiś raid by się przydał co by nie padło wszystko jak dysk padnie. Wiesz co i jak z administrowaniem serwerem? Jeśli nie to ci zaraz wszystko rozwalą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 @Linux, na darmowym hostingu wbrew wszelkim pozorom, mając odpowiedni pomysł, moce przerobowe, można zarobić . Dokladnie Co do samego serwera, najważniejsza będzie odpowiednia konfiguracja oraz zabezpieczenie serwera. Ze względu na koszty proponowałbym serwer w USA ew. w Niemczech Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Pozatym jakiś raid by się przydał co by nie padło wszystko jak dysk padnie. Już wiem kto na tym forum z pewnością nie robi backupów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Już wiem kto na tym forum z pewnością nie robi backupów. <_>A dokładniej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
acer-travel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 raid z tego co wiem nie jest takim dobrym zabezpieczeniem.. padnie kontroler i z plikow zostaje nic, na kazdym dysku, mialem taki problem w biurze.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 A dokładniej? Zacytowałem przecież tekst, którego dotyczyła moja wypowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Już wiem kto na tym forum z pewnością nie robi backupów. Jasneeeeeee... Backupy robimy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Wiesz co i jak z administrowaniem serwerem? Jeśli nie to ci zaraz wszystko rozwalą. Tak, kupiłem dzisiaj książkę Debian GNU / Linux 3.1 Biblia A tak na serio to jakiś czas temu napisałem na WHT odpowiednie ogłoszenie i dostałem kilka ciekawych ofert dotyczacych administrowania serwerem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2007 Polecam jeden z naszych serwerów dedykowanych. Więcej informacji: dedykowane.com.pl. Mało oplacalne, a zwłaszcza dla darmowego hostingu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Mała prośba do osób znających język niemiecki Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć mi o co chodzi z cenami (Root-Expert) na http://www.webtropia.com/home/root-server.html ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miz 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 przez 3 miesiace masz w promocji pol ceny, potem placisz calosc, oczywiscie umowa na rok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Witam,Czy możecie polecić jakąś firmę gdzie można kupić serwer dedykowany na którym docelowo będzie działał serwis oferujący darmowy hosting (yoyo.pl, cba.pl itp.) ? Jakie parametry będą odpowiednie dla takiego serwisu? Posiadam NIP UE więc nie ma problemu z zakupem poza granicami Polski. Ważne aby firma była dobra (sprawdzona) oraz cena w miarę przystępna. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Witam, ja polecam www.hetzner.de np. DS 5000 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach