Gr4nd 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2007 Interesuje mnie przedewszystkim serwer z 100/100 mbitów Full Duplex, dysk conajmniej 300 gb, ram 1 gb, procesor: 2 ghz Limit transferu: ładnie bym patrzył gdyby go nie było, natomiast jeśli już jest - możliwość dokupienia kolejnego limitu za niewielką opłatę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2007 cena ? jaka chcesz za to zapłacić ?? moze easyspeedy.com ??? :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2007 Witam Twoje parametry 100 mb lacze moejmy nadzieje ze nie p2p xD Bo bedzie ci latwo zapchac transfer ... Niemieckie serwerownie odpadaja ... poniewaz u nich 1 tb - 100 mb a pozniej 1,00001 tb i juz 10 mb Co bym mogl zaproponowac .... leaseweb.com Pozdr jak sie dowiem ze masz fundusze do 1 k to dam ci cala liste ;p Pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2007 to daj przyda się innym bo co chwilę powstają takie tematy ;f Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gr4nd 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2007 Co sądzicie o tej firmie: http://www.giga-international.com/angebote.php ? Jestem zainteresowany kupnem, dlatego zbieram opinie na ich temat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2007 AMD Sempron 3100 1GB RAM 2 x 200GB HDD Transfer: 100MBIT Instalacja : 99 zł netto Abonament : 899zł netto Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2007 Podpinam się. Mam tylko mniejsze wymagania: Minimum 30GB dysk Minimum 500GB transferu (przy co najmniej 15mbit łaczu) 512ramu Mile widziany VPS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trakos 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2007 Co sądzicie o tej firmie: http://www.giga-international.com/angebote.php ? Jestem zainteresowany kupnem, dlatego zbieram opinie na ich temat. Ja miałem u nich dwa serwery "XL" przez jakieś 4 miesiące i muszę przyznać że w sumie przy dosyć niskiej cenie działały całkiem nieźle. Dziwny był natomiast support pod tym względem, że nigdy nie wiadomo kiedy ich zastaniasz - czasem będą i o 19, czasem dostaniesz odpowiedź na maila prawie od razu w weekend, aż tu nagle kiedy jest najbardziej potrzebny nie będzie ich w ogóle pomimo że jest środek tygodnia w południe Poza tym zwróć uwagę że nie ma możliwości hard reboota, chyba że zamówisz sobie za 10E/miesiąc... a normalne rebooty można zamawiać notabene tylko w supporcie, który jaki jest już powiedziałem. Generalnie najgorszą sprawą jest właśnie brak jakiegolwiek rescue panelu czy czegoś takiego - wszystko trzeba zamawiać u nich, co z koleji za każdym razem kosztuje jakieś 30EUR i trwa długo, tak więc jeżeli masz tendencję do wyłączania ssh-a to radzę uważać Aha, a co do angielskiego - dogadasz się co prawda, ale parę razy trafiłem na takich, którzy w supporcie telefonicznym woleli żebym wysyłał maile, przez co opłata nabita za rozmowę miedzynarodową szła na nic Co do uptime - to co ja na nich robiłem nie wymagała 100% uptime'u, ale tak jak sprawdzałem ich działanie to nie zdarzyło mi się chyba żeby serwer się zrestartował albo coś takiego, parę razy tylko zaobserwowałem (tak powiedzmy max raz na miesiąc) przerwy samego łącza jakieś półminutowe czy coś takiego. Co do łącza - nigdy nie testowałem jego prędkości (21mbitów to chyba był max co używałem ), ale co do pingów to jest w miarę dobrze, chociaż jeżeli byś chciał robić jakiś hosting np. gier to chyba nie byłby to dobry wybór, bywają dni gorsze i lepsze, z tymże o ile do takiego tp jest zawsze koło 50, to np. do chello podobno jest fatalnie, słyszałem o pingach rzędu 500ms - nie testowałem tego, więc nie chce tu nic przesądzać. No i zachęcający jest nielimitowany transfer. I to chyba tyle Mam nadzieję że opinia pomocna. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2007 Interesuje mnie przedewszystkim serwer z 100/100 mbitów Full Duplex, dysk conajmniej 300 gb, ram 1 gb, procesor: 2 ghz Limit transferu: ładnie bym patrzył gdyby go nie było, natomiast jeśli już jest - możliwość dokupienia kolejnego limitu za niewielką opłatę. Ja polecam http://www.hetzner.de/ DS 5000 AMD Athlon 64 3700+ 2 GB DDR400 RAM 1 TB na laczu 100 mega potem masz 10 mega bez limitu ale mozesz tanio dokupic transfer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gr4nd 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Czy słyszeliście coś o tej firmie: soursense.eu/Ignac ? Ponieważ złożono mi interesującą propozycje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
TheBlood 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Czy słyszeliście coś o tej firmie: soursense.eu/Ignac ? Ponieważ złożono mi interesującą propozycje. Oferta b.ciekawa, ale skoro jeszcze nie weszli na rynek, to trudno, zeby ktoś miał styczność z ich uslugami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Witam mam unich serwer i wziołem trochę po omacku wszystko ok admin mi wszystko pomógł zapłata za zaliczką tylko teraz pad na 5 dni - dostałem odpowiedź dopiero po tych 5 dniach Ale zato za jeden miesiądz nie płace dlatego polecam chociasz nieweim czy napewno wszystko bedzie ale raczej tak Jak coś toodrazu faktura a miała strona ich jest http://stepniak.us/portfolio/classic/onas.html jak cos to jest w przygotowaniu Pozdrawaiam i polecam @Iganc to własciciel Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gr4nd 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 890039 czy to aktualny nr do @Ignac ? Jeżeli nie to prosze podać aktualny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 11, 2007 Tak akutalny ale go niema j możesz zawsze support Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2007 *Po przekroczeniu 1000GB transferu w miesiacu lacze zostaje ograniczone do 100 mbit/s za 250 zł łącze 100 mb/s to chyba troche dziwne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gr4nd 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2007 Co sądzicie o http://keyweb.de/dedicated/ ? Warto tam kupić ? Chodzi mi o sytuację na dzień dzisiejszy a nie sytuacje sprzed roku. Również słyszałem że setup opłaca 1 miesiąc korzystania ? Czy to prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach