mariusz_warka 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 Jak próbuje podczas publikowania wpisu jakiś plik dodać to mi się taki komunikat pojawia: Zapis pliku na dysk nie powiódł się. Powrót do wysyłania plików Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić? Może błędnie ustawione prawa dostępu. Tylko jakie powinny być. Na swoje nieszczęście spolszczyłem panel konfiguracyjny i teraz nie mogę nawet tak jak zawsze w Google poszukać wklepując komunikat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yagadoor 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 Sprawdz najpierw w Options -> Miscellaneous jaki folder masz ustawiony jako ten, do ktorego powinny byc uploadowane pliki. A potem ustaw dla niego CHMOD 755. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariusz_warka 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 Sprawdz najpierw w Options -> Miscellaneous jaki folder masz ustawiony jako ten, do ktorego powinny byc uploadowane pliki. A potem ustaw dla niego CHMOD 755. Niestety nie pomogło. Miałem tak ustawione i nic z tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
irvinek 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 error_reporting(E_ALL); Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 Sprawdz najpierw w Options -> Miscellaneous jaki folder masz ustawiony jako ten, do ktorego powinny byc uploadowane pliki. A potem ustaw dla niego CHMOD 755. Moze byc potrzebne 777, jesli folder byl tworzony przez ftp z prawami uzytkownika, a apache chodzi na prawach ogolnych, np. http i php jest uruchamiane jako mod_php. Ale przed zmiana uprawnien sprawdz najpierw jakie bledy dostajesz. Sprawdz tez przez phpinfo() jakie masz wartosci: file_uploads upload_tmp_dir upload_max_filesize Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariusz_warka 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 Uprawnienia ustawiłem już na 777, żeby zobaczyć czy pomoże, ale oczywiście nie pomogło. Błędy są te co były tylko Wordpress' a. Nie wiem jak tego dokonać: Sprawdz tez przez phpinfo() jakie masz wartosci: file_uploads upload_tmp_dir <-- czy istnieje i czy jest zapisywalny upload_max_filesize Już dawno się nie zajmuje webmasteringiem i niestety nie pamiętam.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 Wrzuc sobie dowolny skrypt z rozszerzeniem .php na serwer, z następującą zawartością: <?php phpinfo(); ?> Uruchom i znajdź powyższe opcje. Natomiast do Wordpress gdzies na początku dopisz: error_reporting(E_ALL); i zobacz jakie błędy wyświetla przy wysyłaniu pliku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariusz_warka 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 Wrzuc sobie dowolny skrypt z rozszerzeniem .php na serwer, z następującą zawartością: <?php phpinfo(); ?> Uruchom i znajdź powyższe opcje. Natomiast do Wordpress gdzies na początku dopisz: error_reporting(E_ALL); i zobacz jakie błędy wyświetla przy wysyłaniu pliku. To co pokazuje PHP możesz obejrzeć tutaj, a w kwestii dopisania tej linii do Wordpress' a to również nie wiem w jakim pliku to ma być, bo jak dopisałem do index.php to nie zadziałało. Wydaje mi się, że już widać co jest problemem. Ten katalog temp nie jest zdefiniowany, ale pewności nie mam, więc jeżeli wiesz to napisz od razu z informacją jak to mogę naprawić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 To sproboj zdefiniowac, stworz sobie plik .htaccess i w nim linie: php_value upload_tmp_dir /home/hackmania/tmp utworz taki katalog i zadbaj o uprawnienia do zapisu. Sprawdz czy to zadziala. Jesli nie to ciezko dalej wrozyc, bedziesz musial zadbac o sprawdzenia jaki dokladnie blad pojawia sie w Wordpress... A to nieodlacznie wiaze sie z ingerencja w kod WP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mariusz_warka 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 1, 2007 Planuje sam tylko prowadzić tego bloga i nie będę pisał dziesiątek postów dziennie, więc chyba ręcznie będę wrzucał pliki do właściwego folderu, a później linki robił. Panel administracyjny, który mam na moim koncie umożliwia stworzenie użytkownika FTP, który będzie widział od razu katalog np. wp-content/uploads i po problemie. Dzięki za pomoc. Może w wolnym czasie powalczę z ingerencjami w kod. I się obyło bez kombinacji z mojej strony. Admin wyłączył na moim koncie safe mode i jak za dotknięciem magicznej różdżki Wordpress zaczął łykać każdy plik jaki mi zaserwuje. Z tego miejsca pozdrowienia dla administratora Cyberdusk' a, który o 1 w nocy siedzi na GG i pomaga Klientom. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach