am123 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2007 Prosze o radę jaki serwer dedykowany wybrać. Serwis, który między innymi chcę tam postawić, posiada aktualnie około 60-80.000 odsłon / misięcznie, ale przybywa tego z tygodnia na tydzień. Niestety przerwy jakie Nazwa.pl mi serwuję są już zbyt denerwujące. Są jakieś przedziały odnośnie (może to głupie pytania ale jestem laikiem w dedykowanych serwerach) zapytań do bazy, obciążenia odsłonami itd. i według tego można dobrać jakiś serwer dedykowany. Proszę o poradę i ewentualnie jakieś propozycje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2007 Proszę o poradę i ewentualnie jakieś propozycje. Może coś z podstawowych serwerów z P4 ovh.pl? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
w0jtas 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2007 Do takiej stronki w zupełności starczy lepszy VPS. Nie ma potrzeby zakupu całego serwera dedykowana, chyba że jest duże zużycie transferu. Zapraszam do skorzystania z naszej oferty: http://phl.pl/ Osobiścię myśle że VPS XL 2.0 byłby wystarczający w zupełności. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysztofgda 46 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2007 60-80.000 odsłon / miesięcznie to nie jest jakas specjalnie wielka odwiedzalnosc. Pytanie jakiego rodzaju oprogramowania uzywasz. Napisz cos wiecej. Jaki masz budzet, jaki ruch to generuje, etc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
exe 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2007 Miałem dedyk athlon 3000+ i 1 GB ram dyski sata i przy odsłonach 80 000 ( fora przemo ) radził sobie znakomicie Myślę że wielkiego dedyka ci nie trzeba, jednak VPS-a bym nie doradzał Puretec.pl to dobra firma i tania jeśli chodzi o serwery dedykowne lub exportal.pl (trzeba słać maile żeby dostać aktualną ofertę), tylko gorzej z administracją jeśli się nie znasz na niej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2007 http://provps.pl ma dobre vps-y Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach