k-meal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 witam! Posiadam konto w www.easyisp.pl , a dzis niedziela, wiec od nich sie nie dowiem tego, co chce wiedziec, zatem pytam Was. :] czy mam mozliwosc edycji pliku php.ini? jest do niego dostep przez ftp? szukam, ale nie moge nic znalezc. zatem jesli chce cos zmienic w tym pliku, to musze sie zwracac do mojej formy hostingowej, by oni dokonali zmian? pytanie pewnie glupie, ale nie mam pojecia jak to dziala. pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 Najczesciej hosterzy nie oferuja dostepu wprost do php.ini. Poszczegolne opcje mozna natomiast edytowac dwojako: a ) Przez plik .htaccess php_flag register_globals off (dla wartosci innych niz boolean - php_value) b ) Przez skrypt php ini_set ("register_globals", "off"); Uwaga, nie zawsze da się nadopisać globalne wartości z php.ini. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-meal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 moglbys rozwinac swoja wypowiedz? chce wlasnie wylaczyc "register globals" EDIT: zmienilem przez .htaccess :] teraz juz tak dla sportu: w jaki sposob zmieniam przez skrypt php? gdzie wpisuje komende? pozdrawiam i dzieki wielkie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 w jaki sposob zmieniam przez skrypt php? Komendą ini_set - http://pl.php.net/ini_set gdzie wpisuje komende? Na początku skryptów - najlepiej w jakimś includowanym pliku konfiguracyjnym etc. Ogólnie mówiąc, używasz tego w tych skryptach gdzie potrzebujesz tej zmiany Ale jak to @alien napisał - lepiej chyba przez .htaccess (przynajmniej sam wolę tą opcję ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-meal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 czy safe mode tez moge wylaczyc przez .htaccess? caly zcas rozcodzi mi sie o joomle:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 czy safe mode tez moge wylaczyc przez .htaccess?Nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k-meal 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 zatem orientujecie sie, gdzie powinienem dodac polecenie php_admin_flag safe_mode on ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 Tak jak napisal p, nie mozna wylaczyc safe_mode. Dokladnie po to jest on nakladany, aby nie dalo sie go ominac ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach