Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 WItam od kilku ndni posiadam serwer o następującej konfiguracji: SYstem widnows 2003 server 64 bit Plesk 8.1.1 Program pocztowy: MailEnable Standard 1.981 DNS: BIND DNS Server 9.2.4 Mam problem z dodaniem spfów otóz gdy dodaje spfy dla głównej domeny serwera maile nadal sa odbijane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 Napisz jeszcze mniej informacji o tym co dokladnie i jak dodajesz, a jeszcze wiecej w ogole nie istotnych (jak wiekszosc, ktore podales ) to na pewno bedzie mozna Ci pomoc... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 Dodałem do głównej domeny rekord TXT a w nim: domena.pl. IN TXT v=spf1 +mx -all i nic, dalej maile nie dochodza oczywiscie dns i serwer maila resetowałem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Netarteria.pl Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 http://www.openspf.org/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 Dodałem do głównej domeny rekord TXT a w nim: domena.pl. IN TXT v=spf1 +mx -all i nic, dalej maile nie dochodza oczywiscie dns i serwer maila resetowałem.Zapomniales o "" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 Czy aby napewno mam dawac "" tutaj? Sami zobaczcie: http://foteka.pl/9c0f29e99419d1759cc90cadffd72c4f Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 Czy aby napewno mam dawac "" tutaj? Sami zobaczcie: http://foteka.pl/9c0f29e99419d1759cc90cadffd72c4f Sprawdz co masz w DNS'ie, a nie co mozesz wpisac w jakims g... panelu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 W dnsie mam w to w "" a poczta nadal nie dochodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 A MX'a masz poprawnie ustawionego? Wpisy sie rozpropagowaly? Poza tym przydalby sie powod, dla ktorego maile sa odbijane... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 23, 2007 MailEnable: Message delivery has been delayed. Message is waiting at home for delivery to mx5.go2.pl. The message will be retried for another 30 hours. Reason: Mail Server for tlen.pl could not accept your email at this time. MailEnable will keep trying to deliver this message and will notify you of any progress. Message headers follow: Received: from t1129 ([127.0.0.1]) by home with MailEnable ESMTP; Fri, 22 Jun 2007 14:54:50 +0200 Subject: Nadeszła nowa Prywatna Wiadomość To: s****@tlen.pl From: b****82@wp.pl Return-Path: b****@wp.pl Message-ID: <7991be10cfcd75bd99167a7e7812ea5c@*****.com> MIME-Version: 1.0 Content-type: text/plain; charset=iso-8859-2 Content-transfer-encoding: 8bit Date: Fri, 22 Jun 2007 14:54:50 +0200 X-Priority: 3 X-MSMail-Priority: Normal X-Mailer: PHP X-MimeOLE: Produced By phpBB2 From: b****@wp.pl Return-Path: bu***@wp.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 Chyba (a raczej na pewno, ale nie chce mi sie szukac watku ) juz Ci kiedys tlumaczylem, ze nie wyslesz maila ze swojego serwera z adresem nadawcy *@wp.pl. Poza tym nie wiem co to mialoby miec wspolnego z SPF'em dla Twojej domeny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 w miejsce * jest odpowiedni login do wp którego tutaj nie podawałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 p, chodzi chyba o to że jeśli używasz swojego serwera localhost nie możesz ustawiać nadawcy z pocztą wp .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 to dlaczego predzej na unixie tak mozna bylo? Teraz mam jakies beznadziejne problemy, albo przychodzi mi blad ze nie dostarczono wiadomosci albo nic nie dochodzi EDIT: Problem rozwiązany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 w miejsce * jest odpowiedni login do wp którego tutaj nie podawałem Niemozliwe p, chodzi chyba o to że jeśli używasz swojego serwera localhost nie możesz ustawiać nadawcy z pocztą wp ....Tak, dokladnie o to mi chodzilo to dlaczego predzej na unixie tak mozna bylo? Teraz mam jakies beznadziejne problemy, albo przychodzi mi blad ze nie dostarczono wiadomosci albo nic nie dochodzi Jakos nie chce mi sie w to wierzyc... Chyba, ze mowimy o SRS'ie, ale nadal nie wiem co to mialoby miec wspolnego z Twoim SPF'em. Problem rozwiązanyTo moze napiszesz jak go rozwiazales? I fajnie by bylo gdybys pokazal caly naglowek wiadomosci, ktora wyszla z Twojego serwera (z adresem nadawcy *@wp.pl). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 hmm, niestety usunąłem już tą wiadomość, a jak rozwiązałem problem? zmieniłem program pocztowy który juz w sobie ma fajny kreator dzieki czemu z spf-ami nic nie musiałełem sam robić boon sam za mnie wszystko zrobił.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 A mozesz pokazac naglowek dostarczonej wiadomosci? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 Tak Od: muchakk@o2.pl Do muchakk@o2.pl Witaj muchakk, fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Email wysłany do Ciebie od muchakk z wykorzystaniem Twojego konta na HipHaope - hip hop, rap. Jeżeli ta wiadomość zawiera spam lub treści obraźliwe skontaktuj się z webmasterem forum pod adresem: bunia@hiphaope.net Do listu załącz cały ten email, z nagłówkami włącznie. Z tym ze to jest wiadomość z forum ktora sam sobie wyslalem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 Naglowek, nie wiadomosc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamil01 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2007 w jaki sposob mam CI pokazać ten nagłówek ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach