static 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2007 Witam, posiadam serwis i około 50.000 wyświetleń strony dziennie. Mam wrażenie, że na obecnym planie taryfowym już mnie nie chcą (shared hosting), więc myślę o zmianie serwera na wirtualny. Sęk w tym, że to będzie moja pierwsza przeprowadzka, a z tego co się orientuję wymagana jest znajomość linuxa. Czy może ktoś polecić jakiś hosting z adminem, ew. jakiś manual do poczytania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2007 50000 to jak wirtualny to tez nie jakis maly, bo tez bedziesz mial problemy, zeby sie zmiescic. Mozesz wybrac sobie jakis wiekszy serwer wirtualny zarzadzany w ProVPS.pl. Wtedy nie bedziesz mial problemu zwiazanego z administracja. managed VPS - oferta ProVPS.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2007 static chyba złego słownictwa użył.. właśnie shared to tak jakby wirtualny, a tu trzeba VPSa : ) heh też niby wirtualny, ale u nas te określenia trochę są pomylone (swego czasu o tym było gdzieś a propos Progreso heh) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
static 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2007 nie no, shared hosting to chyba ten najprostszy, przynajmniej tak to się nazywa na hostgator.com W każdym razie moje zarobki miesięczne to ok. 1000zł przy jak wspomniałem niecałych 50k odsłon. Nie chciałbym wszystkiego na hosting wydawać, ale chciałbym się dowiedzieć jaki pakiet jest dla mnie odpowiedni. Jak szirok wspomniał, że ten najtańszy odpada, to kóry w takim razie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Relayed 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2007 Drugi lub trzeci zależy jaki transfer robisz bo chyba 10GB ci wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2007 zglos sie do mnie na GG 1215859 ( musze spytac jaka baza, jaki CMS na stronie itp to postaram sie Tobie doradzic). albo napisz na maila jaroslaw.adamski@provps.eu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2007 ok. 1000zł przy jak wspomniałem niecałych 50k odsłon Przepraszam za calkowitego off topa, ale zainteresowala mnie ta suma 1tys. za 50 tysiecy odslon... Czy ta suma na np. stronie, ktora ma powierzchnie google, oraz nalezy do jakiegos konsorcjum (dajmy na to adnet) jest normalna?? Tzn. mozna jej uzyc do wstepnych wyliczen budzetu?? Zakladajac jednoczesnie, ze serwis jest z tematyka calkiem przecietna (dajmy na to media). Ja zawsze do budzetu w przygotowaniach uzywalem kwoty 600 zlotych i nie wiem czy nie docenilem rynku reklamy w PL Z gory dziekuje za odpowiedzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach