verde 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2007 Witam dzisiaj poszukuje serwerwa VPS z systemem operacyjnym WINDOWS 2003 / XP ( ehh marzenie ) . Parametry nie wiadomo jakie nie musza być celorenok 2 ram 256 - to sa minimalne Łacze max do 5 mb/s minimum 1 mb/s. Vpsik ma mi sluzyc do rozglaszania strumienia audio + video. ( okolo 3 programów zawse dzialajacych w tle .) nie liczac programów i rzeczy windowsa i wyslac to na serwer , przez który wszytko można oglądać. Serwer nie bedzie na tym VPSie z tad łącze moze byc 1 do 5 mb/s dysk nie mniej niz ~40 . Chociaz jak cos ktos zna 10 giga itp tez moze powiedziec. Dodatkow pulpit zadalny czy jak to się tam teraz pisze. W OVH dedyk KIMSUFI z windą bez pleska którego nie potrzebuje skonczyla sie konfiguracja na 150 zł miesiecznie. Co bardzo mi zalezy VPS / w ostatecznosci dedyk najlepiej bez oplaty instalacyjenj.. ps. Prosze nie pisać nic o linuxach itp ale ten strem audio+video wymaga tylko i wylacznie Windowsa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2007 interesuje cię w polsce dedyk ?? czy za granicą tez ? oblukaj to: http://www.webtropia.com/home/dynamic-server/details.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2007 www.hosteurope.de mam, polecam. Cena dobra, jakosc i wydajnosc tez. Masz gwarantowana moc (zdarzaja sie czasem problemy jednak typu - bylem ostatnim klientem na dedyku zamykajacym liste VPS i mi na start zcieli 20 mega ramu... Mail do supportu i w kilka dni wszystko poprawnie chodzilo) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 12, 2007 lokalizacja bez znaczenia kazdy zakątek świata moze być . Moje pytanko hosteurope.de .. . Słyszalem ale do konca nie wiem jak tam jest cena i dodatkowo trafik ... A może jakis posrednik ? polski. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2007 Verde, jak nie wiesz jakie sa to wejdz na www.hosteurope.de kliknij VPS, Windows VPS i bang, masz wszystko bialo na czarnym napisane... Nie trudne to, co?? I w dodatku piekne VPS na Dellach to jest to ^^ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2007 ja ci jednak bardziej polecam http://www.webtropia.com/home/dynamic-server/details.html :> ponieważ jeżeli chcesz oby "odbiorcy" z Polski mieli lepszą jakość i połączenie z czego chyba 80% to TP... to wybierz webtropie... ponieważ jest chyba w serwerowni FastIT i do polski mają chyba najlepsze połączenie :> jeżeli się mylę to proszę o poprawienie :> A jeżeli piszesz że może być każdy zakątek świata to wybierz hosteurope.... tam chyba jak się nie mylę to w tym najtańszym dają do vps max 10 osób a do tych droższych mniej.... chyba do 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 13, 2007 chce dodac ze owy VPS będzie przekazywał tylko obraz + dzwięk na inny serwer , który domyślnie będzie w innej pewnie serwerowni. Chcicaz z początku pewnie i serwer będzie stal na tym samym VPS co system do nadawania. Dodatkowo jakośc to okolo minimum 128 kb/s ... wiec i trafik musi być spory by 24 godziny na dobe przez 32 dni w miesiącu wytrzymalo. Dlatego serwer ( chodzi tutaj o serwer gdzie widzowie będa sie podlanczac ) bedzie gdzie indziej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach