Art_ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2007 witajcie. przepraszam jesli to proste pytanie ale nie znam się na tym zbyt dobrze. otóż mój problem polega na tym że jeśli włącze Open_basedir dla wybranego vhosta ( w litespeed ) poprzez wstawienie w konfiguracji : php_admin_value open_basedir /home/ssjcenter ( ponieważ strony trzymam oczywiście w tym katalogu ) to przestaje działać upload obrazków ( np. na forum phpbb upload avatara itp. ) Jak to rozwiązać ? ( oczywiście po wyłączeniu open_basedir wszystko śmiga jak należy ) może chodzi o dostęp do /tmp ? czy coś ? pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2007 Dodaj do openbasedir ścieżkę do katalogu z plikami tymczasowymi i nie będzie problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Art_ 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 8, 2007 no właśnie tak myślalem tylko że próbowałem zrobić to troche inaczej ( dodalem tmp do openbasedir w php.ini i potem tylko katalog domowy jako php_admin_value i nie działało ) ale jak podałem php_admin_value open_basedir /home/ssjcenter:/tmp to działa dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach