adremja 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2005 Znam plusy oversellingu ale podejrzewam, że jak wszystko ma on swoje plusy i minusy. Móglby ktoś mi je przedstawic? Z góry dziekuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartos 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2005 stosowanie oversellingu powoduje, ze na serwerze zaklada sie duzo wiec kont niz serwer jest w stanie wytrzymac ... oczywiscie w pierwszej fazie (pierwsze m-ce) jest wszystko fajnie ale z czasem klienci zapychaja swoje konta, instaluja duzo roznego rodzaju skryptow i baz danych a to w pewnym momencie spowoduje paraliz serwera, przytykanie lacz, awarie mysqla itp... ogolnie overselling jest oki jesli umie sie go zastosowac i wie sie ile kont mozna zalozyc na jednym serwerze. No i oczywiscie wymagane jest ciagle monitorowanie obciazenia serwera i lacza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adremja 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2005 A czyli ok stosowanie z umiarem nic nie szkodzi. Teraz wiem skad się biorą tak niskie ceny w niektórych ofertach :wink: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Marzec 27, 2005 Teraz wiem skad się biorą tak niskie ceny w niektórych ofertach Niskie ceny biora sie zwykle z glupoty, a nie z oversellingu. Overselling sam w sobie nie jest zly, a glownym minusem jego jest to, ze wymaga myslenia od osob, ktore go stosuja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szczym 0 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2005 a jakie wy zasady przyjmujecie? my przydzielamy okolo 60% ponad morzliwosci serwera (hd oraz traffic) na kontach reselerskch. 30% kat jest aktywnie rozbudowana, z tego 10% wykorzystuje php. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Kwiecień 4, 2005 Witam, Overselling jest powszechny i tak dlugo jak stosujemy go z umiarem, to bedzie OK. Nie mamy zadnej regulki, wedlug ktorej obciazamy serwer. Caly czas load, wykorzystanie dysku, RAMu i lacza sa monitorowane i na tej podstawie przydzielamy konta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach