Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2007 Witam. Pewnie jest jakis prosty sposob na obliczenie tego, niestety ja do niego nie doszedlem (a musze powiedziec, ze troche sie glowilem). Otoz zastanawia mnie ile uzytkownikow online potrafi wytrzymac strona o wadze 500 kb, jezeli lacze wynosi 100 mb (parametry serwera nie maja tu nic do gadania), natomiast czestotliwosc zmiany strony wynosi 30 sekund na uzytkownika. Mi wychodzi przyblizony wynik 960 (100 mb / 6 = 16 (megabity na megabajty) ... 16 * 2 = 32 (ilosc odslon na sekunde) ... 32 * 30 = 960 ) Poprawne obliczenia zrobilem?? Z gory dziekuje za rozwiazanie tego nie dajacego mi zasnac dzialania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2007 1 MB/s = 8 Mb/s, a nie 6 reszty liczyć mi się nie chce, bo dopiero co wstałem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Czerwiec 4, 2007 W czystej teorii wyjdzie gdzieś 25 odsłon per second i 45 K per hour, ale... istnieje coś takiego jak kolejka pakietów na routerze, dodatkowo wiele osób nie będzie mogło ssać danych z prędkością 0.5 MB/s... to implikuje, że spokojnie wyniki możesz pomnożyć przez K, aczkolwiek wartości tej liczby Ci nie podam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach