Tripix 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2007 Witam, otóż kupiłem sobie taki tani serwer do zabawy/nauki i w nim zamontowane będą 2 dyski Quantum 36.4 GB U160 10k 68pin (TY36L101). Chciałbym, aby pracowały one w mirrorze, do tego więc musiałbym dokupić jakiś kontroler Raid. Jestem w tym temacie dość zielony, i nie chciałbym wybrać sobie jakiegoś byle krzaka, który ograniczałbym w jakiś znaczący sposób szybkość. Proszę zatem o jakąś poradę, czym się kierować przy zakupie, abym był zadowolony i wszystko działało szybko i sprawnie. Budżet jak najniższy, bo sam serwer był tani, więc kontroler myślę, że 100-150 oczywiście demobil jak najbardziej. Coś możecie polecić, albo podesłać linki? :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2007 Proszę zatem o jakąś poradę, czym się kierować przy zakupie, abym był zadowolony i wszystko działało szybko i sprawnie. Budżet jak najniższy, bo sam serwer był tani, więc kontroler myślę, że 100-150 oczywiście demobil jak najbardziej. Coś możecie polecić, albo podesłać linki? :-) Zanim cos kupisz to sprawdz czy Twoj system operacyjny bedzie z nim wspolpracowal. Kiedys kupilem tanio na allegro jakiegos Mylexa i nie dalo sie go uruchomic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tripix 0 Zgłoś post Napisano Maj 24, 2007 Jeśli to miałoby pomóc - systemem operacyjnym będzie Slackware 11.0. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach