subasta 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 Witam, Mam nastepujący problem z pocztą. Uzywam SqirrelMail do obsługi poczty. Do wczoraj było wszytsko wporządku. Zresetowałem serwer i poczta przestała działac Przy próbie logowania dostaję: ERROR : Connection dropped by imap-server. A w logu mam taki komunikat: imaplogin: /usr/lib/courier/courier/imaplogin: No such file or director Bardz proszę o pomoc jak rozwiązac problem. Komunikat mówi że nie ma takiego pliku. Jak go utworzyłem i dałem prawa 777 to dostałem: imaplogin: /usr/lib/courier/courier/imaplogin: Exec format error Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 To nie jest zwykly plik, ale binarka, wiec proste utworzenie nie da rady :-). Poszukaj, moze gdzies indziej jest (bo raczej nie wyparowala, choc mogl ja ktos skasowac), moze problem nie jest w lokalizacji binarki, ale w tym, ze w plikach konfiguracyjnych jest zla sciezka podana. Szukaj, ciezko wrozyc. Jesli nic nie pomoze to zainstaluj po prostu Couriera raz jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subasta 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 Możesz mi jeszcze napisac jak to zrobic. Dodam że mam Debiana. I najważniejsze. Czy jak kto ponownie zainstaluje to czy bedzie to trzeba jeszcze skonfigurowac? Dziękuję za odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 Zapewne bedzie trzeba, choc jesli pliki z /etc sa nieuszkodzone to moga zaskoczyc. A co do instalacji to zapoznaj sie z aptitude - to najprostsza metoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subasta 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 Ale te pliki w katalogu /etc zostaną nadpisane czy zrobic ich kopię? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alien 345 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 Nie powinny zostac (w razie roznic bedziesz pytany czy nadpisac, czy zostawic, czy zrobic kopie). Ale wlasna kopia na pewno nie zaszkodzi :-). Interesujace Cie pliki znajdziesz w /etc/courier/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
subasta 0 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 Dobrze to ostatnie pytanie: Jak użyc tego aptitude i jaką wersję courier pobrac? Wielkie dzięki za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Maj 16, 2007 @subasta Może popytaj google? (kod błędu) Google Ci zawsze pomoże Może to był po prostu symlink, ew. czasem po restarcie potrafią się zmienić uprawnienia...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jkopacze 0 Zgłoś post Napisano Maj 22, 2007 @subasta Może popytaj google? (kod błędu) Google Ci zawsze pomoże Może to był po prostu symlink, ew. czasem po restarcie potrafią się zmienić uprawnienia...? Możesz mieć wogóle odinstalowanego couriera, sprobuj apt-get install courier-imap lub podobne, co do konfigów to w najgorszym razie zostaną zmienione nazwy na *.bak i wrzucone defaultowe wersje. To cywilizowany system Pzdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach