patryk 451 Zgłoś post Napisano Marzec 23, 2005 Ogladam oferte CXC.pl i mysle nad zakupem ktoregos z tanszych serwerow w kooperacji z CPanelem. Konkretnie mowie o ktores z tych konfiguracji: Dual Intel Pentium 3 800 MHZ/ 512 MB DDR/60 GB IDE/18 GB SCSI AMD Sempron 2600 MHZ/512 MB DDR/80 GB IDE AMD Athlon 1600 MHZ/512 MB DDR/20 GB IDE Co z tego ma szanse dzialac najstabilniej i najlepiej? Ja stawialbym na podwojna Pentiawke (takze dzieki dwom dyskom, IDE wykorzystywal bym jako backup, home dalbym na SCSI), ale nie mialem jeszcze doczynienia z CPanelem i WHM na tak stosunkowo slabych maszynach, Duron 1200 wyrabial mi sie w granicach przyzwoitosci (load 1.00) przy 50-60 stosunkowo czesto uzywanych kontach, ale to byl czysty Debian.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kris 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2005 napewno dual ale sprawa taka po co ci ten Cpanel :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2005 Po to, ze "rozwydrzeni" uzytkownicy raczej nie wyobrazaja sobie juz dzialania bez tego typu udogodnien. Ale chwilowo znalazlem lepsza oferte, zreszta u providera u ktorego juz kupowalem serwer - Celeron 1,8/512/80GB za 85 dolarow miesiecznie + CPanel za 25. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kris 0 Zgłoś post Napisano Marzec 24, 2005 i tak mi sie wydaje ze 2 x P3 bedzie lepsze od Celka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Duch 0 Zgłoś post Napisano Marzec 28, 2005 Co do CPanel, to bym nie przesadzał z rozwydrzeniem. Zależy, komu chcesz oferować hosting. Większości firm zależy na łatwej i przyjamnej obsłudze (CPanel jest chaotyczny i bardzo złożony), a głównie dzieciaki przyzwyczajone do tanich hostingów mogą chcieć CPanel. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach