Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 Witam, Mam zrobić małą firmową wizytówkę firmy w Norwegii. Miał ktoś z Was do czynienia z tamtym regionem? Znacie jakieś sprawdzone Norweskie hostingi? Czy może coś wykupić w Europie. Wymagania: + Obsługa w ang (Niemieckiemu mówimy stanowcze nie ) + Bezawaryjna praca (Tylko sprawdzone firmy) + Małe pingi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 Według mnie lepiej kupić w Europie No chyba że znajdziesz dobry hosting w Norwegii z ANGIELSKĄ Stroną i dobrym / szybkim supportem To shared ma być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 Po co w Norwegii. Oni na pewno mają drogie usługi. Różnica nie będzie odczuwalna. Mam kilka firm z GB pod opiekę i wszystko chodzi na polskich serwerach. Oczywiście musisz poszukać czegoś na wysokim poziomie żeby "nie zrobić z gęby cholewy" Ja wybrałem serwery.pl. Dobrze jakby webmail był po ichniemu. Z ENG nie ma problemu ale Norweskim to już jest egzotyka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 Tak shared. Macie dostęp do kogoś z Norwegii? Potrzebuję sprawdzić pingi do firm takich jak właśnie serwery.pl , kei.pl , progreso.pl , iq.pl , nq.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
p 3 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 Badane z lyse.no, 15 pingow, wszystkie trasy >15 hopow (przy czym pierwsze 6 to lyse.no): iq.pl 51-53ms (51ms avg) (.no -> .se -> .pl) kei.pl 55-58ms (56ms avg) (.no -> .se -> .pl) nq.pl 54-56ms (55ms avg) (.no -> .dk -> .uk -> .be -> GTS-network -> .pl) progreso.pl 58ms (58ms avg) (.no -> .se -> .pl) serwery.pl 55-61ms (57ms avg) (.no -> .se -> .pl) Jakis niby 'OK' ISP w .no: http://www.domainnameshop.com/webhotel.cgi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
T 6 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 Badane z lyse.no, 15 pingow, wszystkie trasy >15 hopow (przy czym pierwsze 6 to lyse.no):iq.pl 51-53ms (51ms avg) (.no -> .se -> .pl) kei.pl 55-58ms (56ms avg) (.no -> .se -> .pl) nq.pl 54-56ms (55ms avg) (.no -> .dk -> .uk -> .be -> GTS-network -> .pl) progreso.pl 58ms (58ms avg) (.no -> .se -> .pl) serwery.pl 55-61ms (57ms avg) (.no -> .se -> .pl) Z jednego z naszych serwerów (w Niemczech): 64 bytes from 162.81-167-36.customer.lyse.net (81.167.36.162): icmp_seq=1 ttl=53 time=40.3 ms (de > dk > no) Może lepiej poszukać czegoś w Niemczech, a nie w Polsce? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 Dzieki za pingi Szkoda, ze nikt nie udostepnia panelu w jezyku innym niz PL Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 host2.polserwer.net (Holandia): ping do lyse.no -> 28ms avg (min 27 max 29ms) trasa: 1. gi7-0.r2.sbp.leaseweb.net 2. adm-b3-link.telia.net 3. 213.248.64.113 4. hbg-bb2-pos7-0-0.telia.net 5. kbn-bb2-pos1-2-0.telia.net 6. oso-b3-link.telia.net 7. lyse-113507-oso-b2.c.telia.net 8. 161.81-166-123.customer.lyse.net 9. 162.81-167-36.customer.lyse.net cPanel dostępny jest w języku angielskim Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bart Wilde 0 Zgłoś post Napisano Maj 13, 2007 Sprobuj http://www.telecityredbus.se/ , jest w szwecji. Nie wydaje mi sie, zeby mieli zwykly hosting, chyba tylko dedyki... Ale zapytac zawsze mozna. I jeden z Uptime 99.99 z Norwegii o bardzo ciekawej domenie: http://www.onet.nu/ Ma dobre recenzje w bazie hostingow. Pozdrawiam, zycze udanego wyboru. edit: Sorry, wlasnie dostalem odpowiedz na maila, ze red bus nie sprzedaje zwyklym smiertelnikom takowych uslug i jak cos nalerzy sie kontaktowac z www.grippnet.se Raz jeszcze pozdrawiam. EDIT!!! : Hosting moze i Norweski, ale na serwach w Kaliforni (?) Dopiero teraz zaglebilem sie w tresc onet.nu ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2007 Szkoda, ze nikt nie udostepnia panelu w jezyku innym niz PL Słabo szukasz. Netart ma w 3 językach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Maj 14, 2007 ... z tych co podałem a nie wszystkich w PL Ale dziwne bo jak się spytałem http://serwery.pl/ to powiedzieli, że mają tylko PL ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach